Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС КНДР: Без посилення довіри до США не буде роззброєння

Неділя, 30 вересня 2018, 01:57

Міністр закордонних справ КНДР Лі Ен Хо розкритикував США за санкції проти Пхеньяна і викликаний цим брак довіри, та дав зрозуміти, що без посилення довіри до Вашингтона КНДР не відмовиться від ядерної зброї.

Про це він заявив 29 вересня під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає DW з посиланням на AFP.

За словами Лі Ен Хо, політика санкцій США проти Пхеньяна призвела до сповільнення процесу денуклеарицації на Корейському півострові.

"США роблять ставку на заходи примусу, а вони смертельні для забезпечення довіри", - підкреслив міністр.

"Без жодної довіри до Вашингтона не буде довіри щодо нашої національної безпеки. За таких умов Пхеньян у жодному разі не буде першим проводити ядерне роззброєння", - наголосив політик.

19 вересня лідер КНДР після зустрічі з президентом Південної Кореї пообіцяв закрити низку ядерних об'єктів, майданчиків для випробувань і допустити міжнародних інспекторів.

Сполучені Штати заявили, що готові відновити переговори з Північною Кореєю після того, як Пхеньян пообіцяв демонтувати свої основні ракетні об'єкти.

Нагадаємо, у червні на історичній зустрічі в Сінгапурі Кім Чен Ин і Дональд Трамп домовилися провести ядерне роззброєння КНДР в обмін на гарантії безпеки з боку США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування