Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти знайшли фото Чепіги на дошці випускників-героїв військового училища РФ

Вівторок, 2 жовтня 2018, 20:32
Журналісти знайшли фото Чепіги на дошці випускників-героїв військового училища РФ

На дошці випускників-героїв Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища РФ журналісти помітили фотографію полковника ГРУ Анатолія Чепіги.

Фото помітили журналісти "Радіо Свобода" та Bellingcat.

Вони звернули увагу на імена та фото випускників на стенді в музеї училища. До 2012 року стенд перебував в незмінному стані. Пізніше на ньому додали нові фото випускників.

 

"У 2014 році фотографії Анатолія Чепіги та Олександра Вікторовича Попова (останній загинув вже після нагородження "за заслуги перед Вітчизною, проявлені при виконанні військового обов'язку", - можливо, його нагородження теж пов'язане з подіями в Україні), - припускають журналісти.

 

За їхніми словами, музей російського училища закритий для відвідувань "з вулиці", але там часто проводяться урочисті заходи або екскурсії для школярів, кадетів і випускників училища.

"В інтернеті можна знайти безліч фотографій приміщень музею, але лише через дві доби після початку пошуків (ми помітили стенд на фото одного з ймовірних командирів Анатолія Чепіги, підполковника Олександра Лучая), перегляду тисяч фотографій і кількох годин відео вдалося підібратися максимально близько до крайньої правої частини стенду "Випускники-герої", де, імовірно, мало бути розміщено фото Анатолія Чепіги", - розповіли журналісти.

Вони додали, що не змогли з'ясувати у співробітників училища, чи залишилося фото Чепіги на дошці у музеї після скандалу у Солсбері.

 

Як повідомлялось, 1 жовтня колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв заявив, що Чепіга "очолював операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича".

5 вересня британські прокурори назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Прокурори зазначили, що їхні справжні імена можуть бути іншими.

Боширов і Петров дали інтерв’ю пропагандистському ресурсу Russia Today, главред якого заявила, що чоловіки самі їй подзвонили і запропонували зустріч.

Вони підтвердили, що дійсно їздили в Солсбері, але тільки з туристичною метою – подивитися на "знаменитий своїм 123-метровим шпилем собор".

Лондон назвав інтерв'ю Петрова і Боширова російському телеканалу образою британської розвідки.

Водночас журналісти дізналися, що одного з підозрюваних в отруєнні Скрипалів, який називав себе "Русланом Бошировим", насправді звати Анатолій Чепіга.

Він - полковник ГРУ і нагороджений званням "Героя РФ".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...