Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Понад 130 танків на полігонах бойовиків нарахувала місія ОБСЄ 1 жовтня

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 12:06

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на початку жовтня зафіксувала порушення ліній відведення військовою технікою бойовиків на Донбасі, а також вихід її за межі місць зберігання.

Про це йдеться у звіті за 3 жовтня.

1 жовтня в непідконтрольних урядові районах на основі доступних СММ даних повітряного спостереження зафіксовано такі порушення ліній відведення: 3 танки (невстановленого типу) на полігоні за 1 км на північ від н. п. Свободне (73 км на південь від Донецька).

2 жовтня безпілотний літальний апарат (БПЛА) СММ дальнього радіуса дії зафіксував 14 буксируваних гаубиць (Д-30 "Жаба", 122 мм), 13 самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і 6 протитанкових гармат (МТ-12 "Рапіра", 100 мм) на полігоні біля н. п. Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська).

1 жовтня за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння з повітря зафіксовано 27 танків і 4 зенітні ракетні комплекси на полігоні поблизу Бугаївки, 11 танків на полігоні біля н. п. Шимшинівка (27 км на південний захід від Луганська), 30 танків на полігоні неподалік від н. п. Круглик (31 км на південний захід від Луганська), 18 танків на полігоні в районі н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська) і 43 танки на полігоні біля н. п. Мануйлівка (65 км на схід від Донецька).

2 жовтня БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив 17 танків (невстановленого типу) неподалік від Бугаївки та 31 танк (Т-72) біля Круглика.

1 жовтня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження в непідконтрольному урядові районі зафіксовано 9 одиниць самохідної артилерії (невстановленого типу) та 20 одиниць буксируваної артилерії на полігоні поблизу Бугаївки, а також 32 одиниці буксируваної артилерії на полігоні в районі Мирного.

3 жовтня в непідконтрольному урядові районі міні-БПЛА місії виявив 2 БМП-1 у н. п. Дебальцеве (58 км на північний схід від Донецька).

У зоні безпеки місія фіксувала бойові броньовані машини і зенітну установку, які не підпадають під дію Мінських угод щодо відведення озброєння.

У підконтрольних урядові районах 2 жовтня за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння БПЛА СММ дальнього радіуса дії виявив 4 зенітні ракетні комплекси (9К37) на залізничній станції в н. п. Рубіжне (84 км на північний захід від Луганська), а БПЛА СММ середнього радіуса дії зафіксував 5 танків (Т-72) на північ від н. п. Дружне (63 км на південь від Донецька).

2 жовтня БПЛА СММ виявив 1 зенітну установку (ЗУ-23, 23 мм) на північний захід від н. п. Зайцеве (50 км на північний схід від Донецька) та 1 бойову машину піхоти (БМП-2) біля н. п. Гладосове (51 км на північний схід від Донецька)/

3 жовтня спостерігачі бачили 2 БМП (БМП-1 та БМП-2) поблизу н. п. Троїцьке (69 км на захід від Луганська).

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...