Адвокат: Ще один з захоплених моряків заявив росіянам, що є військовополоненим

Субота, 15 грудня 2018, 09:38
Адвокат: Ще один з захоплених моряків заявив росіянам, що є військовополоненим

Командир захопленого росіянами у Керченській протоці українського судна "Нікополь" Богдан Небилиця під час допиту заявив, що є військовополоненим.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов - захисник одного з полонених українських моряків Дениса Гриценко.

За словами Полозова, Небилицю відвідав адвокат команди захисту військовополонених українських моряків Еміль Курбедінов.

З Небилицею, як і з іншими моряками, були проведені слідчі дії.

"Його ознайомили з декількома постановами про призначення експертиз. Також провели його допит. У ході допиту Небилиця заявив, що є військовополоненим", - зазначив Полозов.

"За час перебування у СІЗО "Лефортово" Небилицю чотири рази переводили у різні камери, зараз він сидить з людиною на ім'я Мухамед. Відносини нормальні, але особливо не спілкуються ... За словами адвоката, Небилиця тримається молодцем, виглядає бадьоро, посміхається", - повідомив адвокат.

Читайте також: 

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

25 листопада у Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців. Троє з українських моряків зазнали поранень. Усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, було заарештовано. Їм висунули звинувачення у порушенні кордону.

Заарештованих українців етапували до Москви у СІЗО "Лефортово", трьох поранених утримують у медблоці слідчого ізолятора "Матросская тишина".

За словами уповноваженої ВР з прав людини Людмили Денісової, статус українських моряків як військовополонених, згідно з Женевською конвенцією, передбачає "особливу" модель звільнення.

В РФ заявили, що українські моряки, взяті у полон після обстрілу їхніх кораблів у Чорному морі, залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

12 грудня уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова повідомила, що українські консули завершили візити до полонених українських моряків, захоплених Росією у Керченській протоці, зокрема 5 моряків відвідали лише 12 грудня.

Адвокат Едем Семедляєв після зустрічі зі своїм підзахисним - командиром рейдового буксира "Яни Капу" Олегом  Мельничуком - повідомив, що той відмовився давати свідчення російському "слідству" і нагадав росіянам, що є військовополоненим.  

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування