Уже 19 захоплених Росією українських моряків назвали себе військовополоненими

П'ятниця, 21 грудня 2018, 20:02

За останіми даними, вже 19 із 24 захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків визнали себе військовополоненими.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів адвокат Сергій Бадамшин.

"Вже 19 українських моряків визнали себе військовополоненими і вимагають відповідного поводження від російської влади згідно з Женевською конвенцією", - проінформував захисник.

Бадамшин зазначив, що нині у так званому "верховному суді" Криму розглядають декілька апеляційних скарг щодо запобіжного заходу, який було обрано морякам ще "судом" в окупованій Керчі.

"Сьогодні мали розглядати три скарги. Наскільки я зрозумів, засідання перенесли на понеділок. Досить нервово триває розгляд щодо деяких із моряків, тому що суд з незрозумілої причини... Деякі судді якось схвильовано ставляться до цього процесу, але ми не розраховуємо на незалежність і гуманність судових рішень, на жаль", - констатував він.

За словами адвоката, трьом пораненим - Сороці, Артеменку та Ейдеру - надається медична допомога і лікування. Решта полонених моряків перебувають у СІЗО "Лефортово".

"До Нового року адвокати мають потрапити до кожного, зустрітися, обговорити позицію та з'ясувати їх самопочуття, побутові умови … Всі моряки в один голос говорять, що вони військовополонені. По-друге, вони всі скромні. Адвокатам доводиться мало не лещатами витягати інформацію про те, що потрібно передати", - зазначив правозахисник.

Читайте також Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо:

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування