Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін сказав, що говорив з Медведчуком про звільнення моряків

Четвер, 20 грудня 2018, 11:04

Кум президента Росії Володимира Путіна, лідер проросійської організації "Український вибір - право народу" Віктор Медведчук літав у Росію, щоб домовиться про звільнення 24 українських моряків.

Про це 20 грудня під час прес-конференції заявив Путін.

"Щодо обміну, ми цим займалися. Ось пан Медведчук за дорученням Порошенко, до речі кажучи, постійно цим займається, і нещодавно зовсім приїжджав до Москви, і ставив питання про звільнення українських військових, затриманих в Керченській протоці, точніше в Чорному морі, але я вже сказав, це питання можна буде вирішувати тільки після завершення кримінальної справи (в РФ - ред.)", - сказав він.

Також Путін розповів, що надає гуманітарну та іншу допомогу Донбасу, щоб людей там "остаточно не розчавили", за його словами, він і далі буде "допомагати".

За словами Путіна, в питанні врегулювання відносин між Україною і РФ, справа не в персоналіях, а в відношення до людей.

"Ми хочемо, щоб на всій території України був мир і процвітання. Ми зацікавлені в цьому, тому що Україна залишається одним з наших найбільших торгово-економічних партнерів. Торговий оборот між Україною і Росією, незважаючи на всі зусилля київської влади, зростає, в тому числі виріс на нинішній рік", - сказав Путін.

Також він назвав цей факт "природніми зв'язками", а поточну українську владу "русофобами, які не розуміють інтерес свого народу".

Читайте також: Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадуємо:

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування