У Мінську судитимуть білорусів, що протестували проти агресії РФ у Керченській протоці

Субота, 22 грудня 2018, 12:28

22 грудня в Мінську відбудуться судові засідання щодо кількох громадян Білорусі, які на знак протесту проти агресії РФ у Керченській протоці залишили біля посольства Росії у Мінську паперові кораблики в кольорах українського прапора.

Про це повідомляє місцеве видання TYT.by.

25 листопада у Києві під посольством РФ провели аналогічну акцію: учасники принесли під російське посольство шини та паперові кораблики. 

У Мінську акція проти російської агресії відбулася 26 листопада. За тим, що відбувається під стінами посольства РФ спостерігали силовики з камерами, але не втручалися.

Згодом стало відомо, що стосовно кількох людей міліція склала протоколи за ст. 23.34 КоАП (Участь в несанкціонованому заході). Про складання протоколів повідомили активістка АГП Світлана Коваленко, журналістка "Нового часу" Діана Середюк і громадський активіст Євген Батура.

Як зазначила Середюк, міліція чомусь зважила, що вона є учасницею акції, хоча вона висвітлювала події як представник ЗМІ.

Правозахисники з центру "Весна" повідомили, ще на кількох неповнолітніх активістів "Моладзі БНФ" також складено протоколи, але їх розглянуть у районних адміністраціях за місцем проживання.

Читайте також:

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо,