Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Керченську протоку закрили через негоду: проходу до Маріуполя чекають 5 суден

Неділя, 23 грудня 2018, 15:43
Керченську протоку закрили через негоду: проходу до Маріуполя чекають 5 суден

23 грудня прохід суден через Керченську протоку закрили через погодні умови. 

Про це повідомив керівник проекту "Майдан Закордонних Справ" Андрій Клименко у Facebook. 

За його даними, Керченську протоку закривали через погодні умови для всіх суден 16, 17, 18 і до 16:00 19 грудня, звичайний потік суден відновився з ранку 20 грудня. 

"Зранку 23 грудня протоку знову закрили через погодні умови. За час шторму у протоці накопичилося 9 суден (7 - ЄС) напрямком на Маріуполь/Бердянськ. Перші судна з тих, що накопичилися у протоці за цей час (закритого проходу - ред.) на Маріуполь/Бердянськ почали пропускати лише о 17:00 21 грудня -  через 2 доби після того, як рух протокою було відкрито, і вже пропущено десятки суден напрямком на російські порти", - повідомив Клименко. 

"Станом на 12:00 неділі у дорозі на Маріуполь, в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - 1 судно, очікують дозволу у Керченській протоці - 5 суден призначенням Маріуполь, в тому числі 1 - прапор ЄС", - додав він. 

Напрямком до порту Бердянськ на дозвіл у Керченській протоці очікують 4 судна (2 - ЄС), в дорозі, в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - 1 судно", - повідомив Клименко. 

Раніше у ДП "Маріупольський морський торговий порт" заявили, що через огляди, які влаштовують російські прикордонники, у Маріупольський порт не можуть зайти 7 кораблів.

"РФ намагається дестабілізувати ситуацію у регіоні шляхом тотального догляду пароплавів на каналі. На даний момент (станом на 21 грудня - ред.) у Маріупольський порт не можуть зайти 7 суден, а на причалах абсолютно немає роботи", - заявив директор порта Олександр Олейник. 

Він додав, що тепер загальна вантажопереробка підприємства становить трохи більше 5 млн тонн, раніше - близько 15 млн тонн на рік.

Читайте також:  

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо, 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування