Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ: Савченко не зверталася щодо допуску нотаріуса в СІЗО

Субота, 26 січня 2019, 00:15

У Службі безпеки України заявили, що нардеп Надія Савченко, яка перебуває під вартою у СІЗО, не зверталась до СБУ з проханням допустити в ізолятор нотаріуса, який мав оформити документи для її реєстрації як кандидата у президенти.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит "Громадського".

"Савченко Н. В. поінформована про встановлений порядок надання побачень особам, узятим під варту. Вона має звернутися з відповідною заявою та повідомити уповноваженому співробітнику Головного слідчого управління Служби безпеки України дані нотаріуса, з яким мас бажання провести побачення", - заявили у відомстві.

"З належним чином оформленою заявою Савченко Н. В. до Головного слідчого управління Служби безпеки України наразі не зверталася", - додали у СБУ.

Відповідно до ч. 1 ст. 12 ЗУ "Про попереднє ув'язнення" побачення з родичами або іншими особами може надавати взятим під варту адміністрація місця попереднього ув'язнення лише з письмового дозволу слідчого або суду, які здійснюють провадження.

"Попри недопуск до депутатки нотаріуса (який мав оформити документи для реєстрації як кандидатки у президенти), близьким Надії вдалося почати реєстрацію рахунку партії.

Згодом нотаріуса все ж допустили, але в цьому не було потреби, зазначила сестра Савченко Віра", - пише "Громадське".

21 січня Віра Савченко повідомила "Громадському", що Надію Савченко збираються висунути в президенти на з'їзді партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" 26 січня.

Читайте також: Вибори президента України 2019: цифри, дати і кандидати

Нагадаємо:

  • 15 січня народний депутат Надія Савченко заявила, що представники Служби безпеки не допускають до неї у СІЗО нотаріуса, що не дає їй можливості оформити документи для реєстрації кандидатом у президенти.
  • Надію Савченко затримали 22 березня 2018 року у Верховній Ради після того, як парламент зняв із неї недоторканність.  
  • Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами.
  • Сама нардеп відкидає звинувачення і стверджує, що вела розмови про організацію терактів, аби ввести в оману владу – і осміяти її.
  • З моменту затримання вона перебуває у СІЗО.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...