ДТП у Харкові: Дронов відмовився виступати на дебатах

Вівторок, 12 лютого 2019, 21:49

Під час дебатів у Київському районному суді Харкова обвинувачений водій Volkswagen Геннадій Дронов відмовився виступити і замість нього це зробив його адвокат.

Про це повідомляє "Громадське".

Адвокат пасажирки Lexus Марини Ковальової,Олена Цимбалістенко просила для Дронова найвищої міри покарання — 10 років позбавлення волі, бо "він не визнав своєї провини". За словами адвоката, "якщо Дронова не покарати, то "стрітрейсинг" на цьому перехресті продовжиться".

Водночас захисник Дронова Сергій Перепелиця виступив замість свого підзахисного, зазначивши, що він виступить особисто під час останнього слова.

Адвокат заявив, що Дронов не "міг побачити з відстані 118 метрів, що Lexus їде з порушенням" та просив суд виправдати підзахисного. Інший адвокат Дронова — Андрій Гепалов — заявив, що саме швидкість Lеxus спричинила трагічні наслідки ДТП.

Захисниця Олени Зайцевої Юлія Козир просила відкласти судове засідання, щоб інші захисники могли бути присутніми на ньому.

Суддя Віктор Попрас оголосив перерву до 14:00 19 лютого.

Нагадуємо:

  • Увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб,ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.
  • За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.
  • Один із свдків - лікар-нарколог Олена Федірко, яка обстежила водія автомобіля Lexus Зайцеву, на предмет наявності опіатів, зникла. Пізніше з'явилася інформація, що Федірко знаходиться на непідконтрольній Україні території. Про те, що нарколога таки розшукали стало відомо 22 січня.
  • У травні стало відомо, що повторна експертиза не виявила опіати у фігурантки ДТП Зайцевої.
  • У грудні суд отримав висновок Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, де вказано, що експерти знову не змогли визначити, чи була Зайцева під впливом опіатів у момент аварії.
  • Експертиза Дніпропетровського науково-дослідного інституту судово-медичних експертиз визначила, що автомобіль Зайцевої в середньому рухався зі швидкістю 106 км за годину
  • Зайцева і водій Volkswagen Touareg Геннадій Дронов знаходяться під арештом вже більше року.
  • 19 грудня суд продовжив їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застави до 16 лютого 2019 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування