Поліцейські, які не оголосили в розшук нападника на Найєма, відбулися доганами

Понеділок, 25 лютого 2019, 15:42

Правоохоронці, які не забезпечили вчасного оголошення у міжнародний розшук нападника на нардепа Мустафу Найєма Магомета-Аміна Саітова, відбулися зауваженнями і доганами.

Про це повідомив брат постраждалого юрист Масі Найєм з посиланням на відповідь Нацполіції на його заяву.

"Ми довели, що Саітов М.А., який вдарив мого брата, не був оголошений в міжнародний розшук через саботаж правоохоронцями. Я впевнений, що це великий бізнес, який прикривають ось таким листям смоковниці у вигляді доган і зауважень", - написав Найєм.

Він додав, що службовців, які не проконтролювали оголошення у міжнародний розшук, покарали лише доганами.

"За результатами службового розслідування, відповідно до наказу ГУНП у м.Києві від 03.08.2018 року №514, заступнику начальника Шевченківського УП підполковнику поліції Чернишенку В.В., начальнику відділу міжнародного поліцейського співробітництва підполковнику поліції Щербі В.М. та його заступнику майору поліції Білану В.О. оголошено догану", - написав юрист.

Він додав, що начальника ВКП Шевченківського УП капітана поліції КічукаА.С. покарали  зауваженням, а інших винних осіб – раніше накладеним стягненням. 

"І тільки 18 лютого 2019 року, через 10 місяців після нападу, нам офіційно стало відомо, що Саітов Магомед-Амін, який вдарив мого брата, нарешті є в обліку Генерального секретаріату МОКП-Інтерпол з "червоною" карткою, тобто з метою арешту та подальшої екстрадиції до України", - написав брат постраждалого.

За його даними, за цей час нападник змінив місце проживання.    

Нагадаємо:

  • 30 квітня 2018 року під час конфлікту на дорозі біля Бессарабського ринку у Києві декілька чоловіків напали на нардепа Найєма й зламали йому щелепу. Це зафіксували відеокамери.
  • Трьох зловмисників правоохоронці затримали по "гарячих слідах", ще один втік і полетів до Баку за 2 години після сутички.
  • Трьом затриманим інкримінують ст. 296, "хуліганство", а Магомету-Амінау Саітову, якому вдалося втекти, – заочно ст. 296 та 122 "умисне тілесне пошкодження середньої тяжкості" ККУ.
  • Згодом усіх підозрюваних відпустили з-під арешту.
  • 24 липня 2018 року Шевченківський райсуд Києва відмовився продовжити заочний арешт Магомеду-Аміну Саітову, який втік до Азербайджану. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування