Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК оскаржує перемогу Гриценка в суді і каже, що радіти ще рано

П'ятниця, 1 березня 2019, 12:46

Центральна виборча комісія збирається подати апеляцію на рішення суду, яке задовольнило позов кандидата в президенти Анатолія Гриценка до ЦВК щодо правил агітації на виборах.

Про це повідомляє прес-служба комісії.

Як відомо, 22 лютого ЦВК прийняла постанову, якою роз'яснила, що виборчі штаби можуть платити агітаторам, але лише у вигляді відшкодовування витрат на телефонні послуги, проїзд, харчування, проживання тощо. У Гриценка заявили, що комісія таким чином узаконила скупку голосів виборців, і подали судовий позов з вимогою визнати постанову ЦВК протиправною. Шостий апеляційний адміністративний суд цю скаргу задовольнив.

"Центральна виборча комісія має намір оскаржити рішення суду першої інстанції, а отже, остаточне судове рішення в цьому питанні буде ухвалено Верховним Судом", - заявляє Центрвиборчком.

Крім того, за твердженням комісії, Шостий суд за день до задоволення позову Гриценка, тобто 28 лютого, ухвалив зовсім протилежне рішення – визнав постанову ЦВК правомірною.

У ЦВК наголосили, що подібні судові рішення набирають законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, і на нього в комісії є два дні, тобто до 4 березня.

"За таких обставин передчасно поширена окремими суб’єктами інформація про те, що постанова Центральної виборчої комісії від 22 лютого 2019 року № 376 є неправомірною чи такою, що не підлягає виконанню, є безпідставною та необґрунтованою, а також такою, що завідомо спрямована на тиск і дискредитацію Центральної виборчої комісії в цілях делегітимізації виборчого процесу", - йдеться в заяві виборчої комісії.

Нагадаємо:

  • 22 лютого ЦВК роз’яснила положення про проведення агітації і підкуп виборців. У постанові відзначається, що фізичним особам, залученим до агітації, можуть відшкодовувати витрати на телефонні послуги, проїзд, харчування, проживання тощо.
  • У штабі Гриценка заявили, що Центральна виборча комісія своїм роз'ясненням про агітацію легалізувала підкуп виборців.
  • 1 березня Гриценко повідомив, що Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною і недійсною постанову ЦВК про аспекти ведення передвиборчої агітації.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування