Розкрадання в оборонпромі: Ситник каже, що готують "вкиди" проти НАБУ

Четвер, 7 березня 2019, 14:15

Директор НАБУ Артем Ситник заявляє, що найближчим часом варто чекати "вкидів" проти бюро у зв'язку зі справою про розкрадання в ДК "Укроборонпром".

Про це він сказав на брифінгу 7 березня.

За словами Ситника, "вкиди" можуть стосуватися розкрадання в "Укроборонпромі" і причетності до них нібито "агента НАБУ Євгена Шевченка".

"По нашій інформації готується черговий "вкид" і маніпуляція і щодо цієї теми, і щодо НАБУ. Євгеній Шевченко – це особа, яка ніколи не працювала у НАБУ, але співпрацювала з детективами НАБУ по ряду кримінальних проваджень. Ця співпраця оформлялась угодами про конфіденційне співробітництво і результати цієї угоди, мабуть, багато з вас знають – це 3 кримінальні провадження за фактами пропонування хабарів  працівникам НАБУ", - розповів Ситник.

Він наголосив, що "більше ніяких ні завдань, ні доручень з боку НАБУ Шевченко не виконував".

"Знаючи про підготовку певних таких інформаційних "вкидів" – і ці "вкиди" в основному будуть базуватись навколо цієї особи, то хотів би знову роз’яснити його статус, щоб максимально зменшити кількість маніпуляцій, які найближчим часом будуть", - підсумував Ситник.

У розслідуванні "Bihus.info" Шевченко названий "агентом НАБУ по понеділках, а по вівторках – інвестором оборонного схематозу".

Читайте також: Війна і бізнес. Як друзі Порошенка контролюють мільярдні замовлення Укроборонпрому. Частина 1

Війна і бізнес. Укроборонпром та його золотий менеджер. Частина 2

Нагадаємо:

  • У 2017 році стало відомо, що державний концерн "Укроборонпром", який очолюють наближені до президента менеджери, перераховує десятки мільйонів бюджетних коштів на фіктивні фірми.
  • Серед фірм-прокладок була і "Оптимумумспецдеталь". Щоправда, журналісти її директором називали Володимира Волохача. Прізвище Андрія Рогози також називали серед учасників схеми, але, за даними журналістів, він очолював компанію "Интер Сталь". 
  • Незадовго до розслідування у 2017 році президент Порошенко заявив, що "руки повідрубує" тим, хто буде красти в армії.
  • 25 лютого "Bihus.info" оприлюднило нове розслідування про те, як люди з оточення Петра Порошенка курують розкрадання в оборонній сфері. В ньому фігурував син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський.
  • Гладковський закликав правоохоронні органи перевірити оприлюднені у журналістському розслідуванні проекту Bihus.Info дані про незаконні оборудки при закупівлях в армії. Та заявив про тимчасове припинення повноважень першого заступника секретаря РНБО.
  • Порошенко заявив, що вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в розслідуванні журналістів.
  • 4 березня президент звільнив Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО.
  • Олег Гладковський разом із Ігорем Кононенком є найближчими партнерами президента і керують бізнесом Порошенка після його обрання.

Ірина Балачук, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...