Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет Палати представників США схвалив заборону на визнання Криму російським

П'ятниця, 8 березня 2019, 10:47

Комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США одноголосно схвалив законопроект, що заборонить американському уряду визнавати Крим російським.

Схвалення відбулось на засіданні 7 березня, повідомляється на сайті комітету.

Текст закону Про невизнання анексії Криму пропонує заборонити уряду США визнавати анексію Криму Росією. "Політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб не визнавати суверенітет Російської Федерації над Кримом, його повітряним простором або територіальними водами", - йдеться у документі.

"Жоден федеральний департамент чи відомство не може вживати будь-яких дій або надавати будь-яку допомогу, яка передбачає визнання претензії Російської Федерації на суверенітет Криму, його повітряний простір або його територіальні вод", - сказано у проекті закону.

Також у тексті прописано, що президент має право зробити виняток, якщо "вирішить, що це необхідно для інтересів національної безпеки Сполучених Штатів".

Законопроект спрямований на розгляд Палати представників Конгресу США. Щоб ініціатива стала законом, її мають схвалити обидві палати Конгресу та підписати президент США.

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...