Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Меркель заявили про спроби Росії дестабілізувати ЄС

Понеділок, 1 квітня 2019, 06:38

Російська влада багато робить для того, щоб "послабити, дестабілізувати країни ЄС і його найближчих сусідів".

Про це голова Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) і, можливо, майбутній канцлер Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила у випуску передачі heute-journal німецького телеканалу ZDF, пише DW.

На подібні дії необхідно чітко реагувати, підкреслила політик. За її словами, члени Європейського Союзу повинні "триматися разом". Крім того, Крамп-Карренбауер розкритикувала європейські популістські партії, які отримують підтримку з боку Москви.

Голова ХДС не обійшла стороною тему будівництва газопроводу "Північний потік - 2". Крамп-Карренбауер охарактеризувала його як "важкий проект" і підкреслила, що при будівництві необхідно "брати до уваги інтереси в галузі безпеки як України, так і інших країн в регіоні".

Нагадуємо:

  • Раніше міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен заявив, що російська агресія проти України зменшує шанси того, що Данія дозволить німецько-російському газопроводу "Північний потік-2" проходити через її територіальні води.
  • "Північний потік-2" постачатиме російський газ через Балтійське море в Німеччину, в обхід Польщі та України. Будівництво газопроводу викликало критику з боку Варшави та Києва, а також балтійських країн і США.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування