Порошенко здав сечу американцям і заявив: Це питання нацбезпеки

Середа, 10 квітня 2019, 17:29

Петро Порошенко вважає питанням національної безпеки аналізи кандидатів у президенти на наркотичну на алкогольну залежність.

Про це він сказав журналістам у НСК "Олімпійський" після того, як вийшов з процедурної кімнати.

"Це є не забаганка, це є абсолютно необхідна і важлива процедура, щоб наша 45-мільйонна нація мала тверді переконання і довіру до того, що у нас президентом і верховним головнокомандувачем не зможе стати  людина, яка має залежність від наркотиків чи від алкоголю", – сказав Порошенко.

 
фото: ельдар сарахман, УП

Президент сказав, що не знає вартості дослідження волонтерської антидопінгової організації VADA, якій здав аналізи, бо не платив за неї.

Відповідаючи на питання, чи не вважає він процедуру принизливою, президент зазначив, що "навпаки, непроходження цього тесту є приниженням країни".

Представники VADA розповіли, що Порошенко здав сечу на аналіз, "все розлив сам по контейнерах "А" і "В", запакував, і ці проби будуть відправлені в США".

"Результати, мабуть, будуть на початку наступного тижня, тому що потрібно від 48 до 71 годин", – пояснили експерти.

Вони також запевнили, що до 18 години чекатимуть другого кандидата у президенти Володимира Зеленського, штаб якого раніше повідомив, що шоумен не прийде на повторні аналізи.

 
ФОТО: ЕЛЬДАР САРАХМАН, УП

Читайте також: Батл між кандидатами. Всі деталі

Нагадаємо:

  • У першому турі виборів перемогли Володимир Зеленський і Петро Порошенко.
  • Ввечері 3 квітня Зеленський записав звернення, у якому підтвердив готовність дебатувати з Порошенком, але на НСК "Олімпійський".  
  • Однією з вимог Зеленського було проходження експертизи, щоб "довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів".
  • 5 квітня кандидати у президенти Володимир Зеленський та Петро Порошенко здали аналізи у різних місцях. Зеленський здав лише кров, а Порошенко – кров, сечу і волосся.
  • За кілька годин результати аналізів Зеленського і Порошенка стали відомі. 
  • Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Порошенка, ґрунтовний тест на наркотики можуть робити до 2 тижнів. Аналіз на алкоголь дав негативний результат. 
  • При цьому Зеленський оприлюднив документ, на якому датою здачі аналізу значилося 2 квітня, а трохи пізніше – з датою 5 квітня. У клініці "Євролаб", яка належить симпатику Зеленського, пояснили, що в результатах помилково вказали невірну дату забору крові, а сам кандидат прокоментував це так: "В нашій історії з аналізами стався казус".
  • Боксер Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти України здати аналізи у VADA.
  • 7 квітня Порошенко заявив, що готовий пройти антидопінговий тест VADA і анонсував приїзд спеціалістів в Україну.
  • У Зеленського раніше говорили, що він більше не буде здавати жодних аналізів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News