Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єврокомісія виявила змову між 3 німецькими автоконцернами

Субота, 6 квітня 2019, 03:06

У Єврокомісії заявляють про велику ймовірність того, що німецькі автовиробники BMW, Daimler і Volkswagen змовились між собою у розробці технології щодо приховування обсягів викидів в атмосферу.

Про це повідомляє DW з посиланням на AFP.

За словами єврокомісара з питань конкуренції Маргрете Вестагер, у комісії є "привід для занепокоєння", що автоконцерни порушили закони конкуренції ЄС.

"За даними комісії, у 2006-2014 роках між BMW, Daimler і Volkswagen, мали місце "систематичні домовленості" щодо використовуваних технологій контролю вихлопних газів. 

Таким чином німецькі автовиробники домовилися "обмежити конкуренцію у розробці технологій очищення викидів бензинових і дизельних автомобілів", - йдеться у повідомленні.

У компанії Daimler заявили, що не очікують накладання штрафів.

Як зазначили у представництві автоконцерну, Daimler "тісно співпрацював з Єврокомісією як головний свідок і, відповідно, не очікує штрафів".

У представництві Volkswagen повідомили, що перевіряють заяви Єврокомісії, і, як і інші, поки відмовилися від коментарів по суті. 

Нагадаємо:

  • Раніше ЗМІ повідомляли, що Єврокомісія може накласти на BMW, Daimler і Volkswagen мільярдні штрафи (до 1 млрд євро кожному).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування