Кличко-молодший викрив обман в аналізах кандидатів у президенти

Субота, 6 квітня 2019, 19:48

Володимир Кличко - професійний боксер з багаторічним стажем - заявив, що аналізи на наркотики і алкоголь, які 5 квітня здали кандидати в президенти Петро Порошенко та Володимир Зеленський - обман.

Своє відеозвернення із закликом зробити кваліфікований повторний тест Кличко-молодший виклав у facebook.

Кличко пояснив, що отримати результати аналізу на наявність заборонених препаратів або алкоголю в крові або сечі за кілька годин після здачі неможливо.

"Для проведення аналізу необхідно хоча б 48 годин ... Не обманюйте себе і нас, громадян України, які хочуть вибрати "чистого" президента", - заявив він і закликав кандидатів перездати аналізи, витрати на які він готовий оплатити.

Нагадаємо,

  • Кандидати в президенти Володимир Зеленський і Петро Порошенко, що пройшли до другого туру виборів, влаштували показову здачу аналізів, яку ініціював Зеленський.
  • 3 квітня Зеленський ультимативно викликав Порошенка на дебати на стадіоні НСК "Олімпійський", на що Порошенко погодився. Крім того, Порошенко погодився на проходження аналізів - у дусі самого шоумена, закликав Зеленського здати біозразки у медпункті "Олімпійського".
  • 5 квітня Порошенко прийшов у медпункт НСК "Олімпійський", проте Зеленський здав кров в приватній лабораторії "Євролаб", власник якої підтримує його кандидатуру. Так Зеленський нібито хотів уникнути недовіри до результатів аналізів.
  • Через кілька годин результати аналізів Зеленського і Порошенка стали відомі. 
  • Експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Порошенка, ґрунтовний тест на наркотики можуть робити до 2 тижнів. Аналіз на алкоголь дав негативний результат. 
  • При цьому Зеленський оприлюднив документ, на якому датою здачі аналізу значилося 2 квітня, а трохи пізніше - з датою 5 квітня. У клініці "Євролаб" пояснили, що в результатах помилково вказали невірну дату забору крові, а сам кандидат прокоментував це так: "В нашій історії з аналізами стався казус".
  • У штабі  Порошенка заявили, що Зеленський здав аналізи на алкоголь і наркотики не як належить - мав би здати на тест і волосся, адже воно зберігає сліди наркотичних речовин близько 90 днів.