Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАЗК: 5 кандидатів у президенти не повернули у бюджет понад 3,8 млн внесків

Понеділок, 8 квітня 2019, 12:23

Національне агентство з питань протидії корупції направило до Нацполіції матеріали на розпорядників виборчих фондів екс-кандидатів у президенти Юрія Кармазіна, Віктора Кривенка, Євгена Мураєва, Ігоря Смешка та Віталія Скоцика, які у порушення закону не повернули до бюджету понад 3,8 мільйонів гривень внесків.

Про це у Facebook повідомила член НАЗК Наталія Корчак.

За її словами, матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення НАЗК направило за фактами виявлених порушень у здійсненні добровільних внесків до виборчого фонду кандидатів та дій розпорядників фондів, які "закривають" очі на вимогу закону відмовитися від внесків і перерахувати кошти до бюджету.

Вона зазначила, що всім розпорядникам було повідомлено про надходження внесків з порушенням закону та про зобов’язання відмовитися від таких внесків протягом 3 днів.

"Виходячи з цього маємо справу з умисним неповерненням внесків до бюджету, а це 250 000,00 внесок до фонду Кармазіна; 191 750,00 внески до фонду Кривенка; 1 808 500,00 внески до фонду Мураєва;  1 000 000,00 внесок до фонду Смешка; 554 000,00 внесків до фонду Скоцика", - заявила Корчак.

Нагадаємо:

  • 31 березня відбувся перший тур президентських виборів, де взяли участь 39 кандидатів.
  • Другий тур виборів президента України відбудеться 21 квітня. У ньому візьмуть участь шоумен  Володимир Зеленський та діючий президент Петро Порошенко, за яких за підсумками першого туру проголосувала найбільша кількість виборців.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...