Клімкін: Після 25 червня розпочнемо нову хвилю тиску на РФ

Неділя, 23 червня 2019, 20:28
Клімкін: Після 25 червня розпочнемо нову хвилю тиску на РФ

Після 25 червня Україна розпочне нову хвилю тиску на Російську Федерацію.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю "5 каналу", коментуючи питання щодо звільнення українських полонених моряків.

"Після 25 червня ми розпочнемо нову хвилю тиску на РФ на міжнародних майданчиках. Тиск буде короткостроковим, оскільки нам потрібно досягнути результату", - заявив Клімкін.

"Але буде і середньостроковий тиск, оскільки результатом цього може бути обмеження російської морської активності, військової активності РФ... Ми плануємо багато речей", - додав він.

"Дуже багато речей, які тягне за собою це рішення (Трибуналу ООН щодо звільнення українських моряків - ред.). Якщо зараз усім буде зрозуміло, що Росія порушує Морську конвенцію, це - не проста справа для цивілізованого світу, це небайдуже усім, не лише Європі", - зазначив глава МЗС.

Читайте також:

Війна у Керченській протоці: таран, штурмовики та захоплення українських кораблів

Полонені моряки: де вони зараз, що на них чекає і як Україна буде їх звільняти

Нагадаємо, 

  • 25 листопада 2018 року у Керченській протоці російські військові обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" та "Нікополь", а також буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян зазнали поранень
  • "Суди" у Криму заарештували 24 українських військових, їх було перевезено до російського СІЗО "Лефортово".
  • Полоненим українцям пред'явили звинувачення за ч.3 ст.322 КК Росії (незаконне перетинання кордону), їм загрожує до 6 років позбавлення волі.
  • 25 травня 2019 року постійно діючий трибунал, створений у відповідності до Конвенції ООН з морського права, задовольнив ключову вимогу України у справі про тимчасові заходи, які має здійснити Росія та зобов’язав РФ відпустити захоплених моряків.
  • МЗС України направило звернення Росії з питанням про те, коли Україна може забрати моряків і кораблі.
  • До 25 червня в РФ мають надати звіт про те, як виконується рішення трибуналу ООН.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування