Зеленський: Я не знаю Портнова, це не моя команда

Четвер, 10 жовтня 2019, 14:28
Зеленський: Я не знаю Портнова, це не моя команда

Президент Володимир Зеленський запевнив, що не знає і не спілкується із колишнім заступником глави Адміністрації президента часів Януковича Андрієм Портновим.

Джерело: зустріч Зеленського із журналістами на фудкорті 10 жовтня

Зеленському сказали, що глава офісу президента Андрій Богдан його заступник Андрій Смирнов та Портнов близькі друзі. Після цього журналіст запитав президента, чи не вважає він, що деякі рішення і переслідування в Україні стали "політично-мотивованими".  

Пряма мова: "Пан Портов, якого я не бачив. Я його бачив може 5 років тому один раз в житті випадково. Я не спілкуюся з ним по телефону. Ми не знайомі, близько з ним не знайомі".  

Деталі: Зеленський попросив навести хоч один приклад впливу його команди і його оточення на рішення судів. Президенту розповіли про справи щодо ДБР, де в якості свідка фігурує п'ятий президент Петро Порошенко, де заявником був Портнов.

Пряма мова: "А як моя команда на це впливає? Я не знаю пана Портнова, це не моя команда... Добре, от зараз для мене це вже не чутки, тому що це ваша реальна заява. Я узнаю всю цю інформацію і відповім на ваше питання, тому що моєї відповіді вам недостатньо, а я не можу вам навпаки задати питання, тому що у вас якась недоторканість у діалозі. Я вас запросив на діалог, на розмову. Окей, інший формат...

Я президент України, я не хочу обговорювати чутки, я ж не на ринку знаходжусь, не на базарі. Якщо моя команда щось зробить не по закону, я звільну кожного".

Що було раніше: В одному з інтерв'ю Богдан говорив, що Портнов його давній друг. Порошенко вважає, що директор ДБР Роман Труба зливає інформацію Богдану, а той передає інформацію Портнову. 

7 жовтня суд арештував екс-нардепа Сергія Пашинського. Портнов заявив, що він "абсолютно офіційно стоїть за підозрою" Пашинському, і що Порошенко наступний.

Передісторія

  • 19 травня 2019 року екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов повідомив про повернення в Україну, після чого почав подавати до Державного бюро розслідувань заяви зі звинуваченнями п’ятого президента України Петра Порошенка у скоєнні злочинів.
  • Наразі ДБР веде щонайменше 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко. Більша частина з них була відкрила за заявам Портнова.
  • 17 вересня суд за клопотанням ДБР наклав арешт на все нерухоме майно і корпоративні права заводу "Кузня на Рибальському", який раніше належав Порошенку. 
  • Справу стосовно "Кузні на Рибальському" також відкрили після заяви Портнова. За його версією, Порошенко розкрадав бюджетні кошти через "Кузню", а потім відмив незаконні доходи, провівши продаж заводу через офшори.
  • 21 вересня п'ятий президент України заявив, що у діючої влади не вийде "запроторити Порошенка".
  • 2 жовтня ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура готує підозру Порошенку за статтею про зловживання владою.

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...