Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Джуліані відмовився співпрацювати з Конгресом щодо імпічменту Трампа

Середа, 16 жовтня 2019, 09:31
Джуліані відмовився співпрацювати з Конгресом щодо імпічменту Трампа

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані відмовився співпрацювати з Конгресом США у справі щодо тиску на Україну, яка стала причиною початку процедури імпічменту Трампа.

Джерело: Twitter Джуліані

Дослівно Джуліані: "Я не буду брати участь в незаконному, неконституційному і безпідставному "розслідуванні імпічменту".

Деталі: До твіта Джуліані додав відповідь свого адвоката Джона Сейла на запит Палати представників. Адвокат назвав повістку для Джуліані "надмірною, обтяжливою і такою, що вимагає документів, які виходять за рамки законного розслідування".

Ексмер Нью-Йорка написав, що єдиним завданням Сейла було проаналізувати запит і відповісти Конгресу. Джуліані вважає, що більше йому адвокат не знадобиться.

Комітет вимагав, щоб Джуліані передав їм документи, пов'язані зі спробами Трампа переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування щодо сина його конкурента на виборах США 2020 року Джо Байдена.

Що було раніше: У Пентагоні та віцепрезидент США Майк Пенс також відмовилися надавати документи комітетам Палати представників.

Адвокат Пенса звинуватив комітети палати у тому, що вони вимагають документи, які "явно не є віцепрезидентськими записами" та додав, що слідство у кінцевому рахунку буде визнано незаконним.

У Пентагоні заявили, що Палата представників не має резолюції, яка б дозволила розслідувати імпічмент.

Передісторія:

  • На початку вересня "The Washington Post" писав, що президент США Дональд Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського відкрити справу щодо сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена.
  • Після цього у США заговорили про імпічмент Трампа.
  • 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між Трампом і Зеленським.
  • 26 вересня Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив розсекречену скаргу неназваного співробітника американських спецслужб щодо розмови Трампа з Зеленським. Чинний президент США хвалив Юрія Луценка і висловлювався за те, щоб залишити його на посаді генпрокурора.
  • Натомість 29 вересня адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані оприлюднив частину своєї переписки зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером, яка свідчить, що Волкер сконтактував Джуліані з помічником президента України Андрієм Єрмаком.
  • 30 вересня Трамп написав, що заслуговує на зустріч із держслужбовцем, який подав на нього скаргу після розмови з Зеленським і виклав суть розмови некоректно.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування