Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойовики міняють рейки на залізничному мосту Станиці Луганської

Вівторок, 26 листопада 2019, 12:43

Окупанти на ділянці розведення в районі Станиці Луганської перекладають рейки на залізничному мосту.

Джерело: звіт ОБСЄ від 25 листопада

Дослівно: "23 листопада на ділянці розведення в районі н. п. Станиця Луганська (підконтрольний урядові, 16 км на північний схід від Луганська) команда СММ бачила, як 3 робітників із непідконтрольних урядові районів укладали рейки на залізничному мосту приблизно за 500 м на східно-північний схід від мосту біля Станиці Луганської (15 км на північний схід від Луганська)".

Деталі: Крім того, 23 та 24 листопада спостерігачі ОБСЄ бачили, як 4 робітників із підконтрольних урядові районів встановлювали два металодетектори на КПВВ північніше мосту біля Станиці Луганської.

Упродовж цих днів команда СММ також бачила щонайменше 3 бойовиків із нарукавними пов’язками з написами "СЦКК" між новозведеною секцією мосту і блокпостом окупантів на південь від мосту.

Нагадаємо: 

  • 20 листопада на лінії розмежування на Донбасі у Станиці Луганській відкрили відремонтований міст.
  • У 2015 році унаслідок вибуху під час боїв було повністю зруйновано міст через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській.
  • 2 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що в Станиці Луганській почнуть будувати міст, оскільки блокпост бойовиків знято.  
  • 27 червня звершився перший етап відведення українських підрозділів у Станиці Луганській: українські бійці відійшли від пішохідного мосту.
  • 30 червня представник України у ТКГ Леонід Кучма повідомив, що противник теж відійшов із району Станиці Луганської. 
  • 1 липня Зеленський заявив, що у Станиці-Луганській відбулося розведення військ з обох сторін. Це підтвердила Моніторингова місія ОБСЄ.
  • 4 серпня стало відомо, що ремонт зруйнованого мосту у Станиці Луганській після розведення сил та засобів не можуть розпочати через відсутність гарантій безпеки з боку незаконних збройних формувань ОРЛО.
  • 20 серпня українська сторона почала демонтувати фортифікаційні споруди біля мосту у Станиці Луганській. Окупанти тоді відмовилися від "дзеркальних" дій.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування