Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові на тиждень заборонили катати людей на конях

Понеділок, 4 листопада 2019, 14:08

Львівська міська рада на тиждень заборонила катати людей на конях та кінних екіпажах після того, як налякані петардою коні важко травмували дівчину у центрі міста.

Джерело: заява мера Львова Андрія Садового і заява директора юридичного департаменту міськради Гелени Пайонкевич на сайті міської ради

Пряма мова Садового: "На тиждень ми призупинили процес катання гостей і львів’ян на конях. Ми повинні перевірити все щодо безпеки.

За тиждень часу проведемо весь ряд заходів, круглі столи, обговорення, і після того будемо приймати фінальне рішення.

Наразі ми не будемо використовувати цей метод розваги для львів’ян і гостей міста".

Деталі: Садовий також додав, що 15-річна Олеся, яку травмували налякані коні 2 листопада, перебуває у столиці в ОХМАТДИТІ, і йде на поправку. За словами мера, витрати на лікування покриють з міського бюджету.

Садовий додав, що вимагає від поліції "знайти тих нелюдів, які кинули петарду, бо в часи війни використовувати петарди і салюти — це злочин, це, фактично, замах на вбивство".  

У Львівській міськраді також нагадали, що використання феєрверків у місті категорично заборонене.

За словами директора юридичного департаменту ЛМР Гелени Пайонкевич, цього тижня чиновники виїдуть на огляд умов утримання коней.

Наразі міська рада передала записи із камер відеоспостереження правоохоронним органам.

Передісторія:

  • 2 листопада у центрі Львова налякані вибухом петарди чи феєрверку коні, запряжені у прогулянкову карету, вибігли на тротуар та знесли лавку, на якій сиділа 15-річна дівчина. У результаті інциденту дівчина отримала перелом ноги, кучер має вивих руки і травму голови, а кінь отримав осколчасті переломи двох ніг, несумісні з життям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування