Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Імпічмент Трампа: У Конгресі сформулюють звинувачення в рамках справи

Неділя, 1 грудня 2019, 18:37

Комітет з розвідки Палати представників США отримає 2 грудня текст звіту про можливе використання президентом США Дональдом Трампом оборонної допомоги та пропозиції зустрічі у Білому домі для тиску на президента України Володимира Зеленського в обмін на розслідування Джо Байдена.

Джерело: Голос Америки

Деталі: Звіт міститиме оцінку того, чи перешкоджав Трамп слідству, обмежуючи доступ розслідувачів до свідків та документів.

Відповідно до вказівок, поширених керівництвом Комітету, на розгляд звіту перед голосуванням, що відбудеться 3 грудня, конгресмени матимуть 24 години, пишуть американські ЗМІ.

Республіканці, які складають меншість в Комітеті з розвідки Палати представників США, можуть видати власний звіт, де будуть представлені аргументи на захист президента.

Після голосування ініціатива перейде до Юридичного комітету Палати представників США, який має заслухати експертів і сформулювати звинувачення в рамках імпічменту.

Комітет надіслав запрошення президенту Трампу особисто, або через юристів, озвучити свою позицію у справі про імпічмент.

Дослівно: "Президент та його юристи мають строк до вечора неділі, щоб визначитись, чи візьмуть вони участь у слуханнях 4 грудня. У Білому домі наразі обговорюють формат участі сторони захисту президента в рамках імпічменту, якого в адміністрації Трампа неодноразово називали "надуманим" і "шахрайським".

4 грудня комітети заслухають експертну думку юристів конституційного права стосовно прецедентів в процедурі імпічменту з американської історії і наскільки дії Трампа можуть підпадати під імпічмент. Під час слухань під назвою "Розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа: Конституційні підстави імпічменту президента", експерти-правники відповідатимуть на питання юристів обох сторін.

Дослівно: "Швидкий темп просування розслідування може означати, що Палата представників голосуватиме з питання імпічменту вже до Різдвяних свят і справа про імпічмент перейде до Сенату США одразу після Нового року". 

Знати більше:

Імпічмент на тлі Зеленського: які звинувачення висунули Дональду Трампу

Чи шантажував Трамп Зеленського. Повний текст розмови

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...