Справа Шеремета: адвокат Кузьменко розповів про її алібі, прокурор – не вірить

Вівторок, 24 грудня 2019, 14:02
Справа Шеремета: адвокат Кузьменко розповів про її алібі, прокурор – не вірить

Адвокат лікарки і волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета, заявив, що на момент злочину вона була вдома з родиною.

Джерело: виступ адвоката Владислава Добоша у суді

Пряма мова Добоша: "О 5 годині ранку 19 липня Кузьменко з дитиною і чоловіком повертається (з відпустки – УП). Зранку 20-го вона знаходиться вдома і проводить час із сином".

Пряма мова прокурора: "На моє переконання, він (адвокат Добош – УП) розказав про 19-те, так, вона приїхала, їздила, зустрічала батьків. А 20-го – вона була вдома... її ніхто не бачив. Я вважаю, що це ніяке не алібі, ніким не підтверджене поки... Кузьменко аргументів, які би засвідчили її алібі, не надала".

Деталі: Суддя поставив уточнювальне запитання, де саме перебувала Кузьменко безпосередньо на момент вчинення злочину, тобто вночі з 19 на 20 липня 2016 року. Адвокат відповів, що також вдома із родиною.

Крім того, захисник попросив допитати колишнього чоловіка Кузьменко та її матір, які мають підтвердити алібі.

Пізніше суд вирішив заслухати колишнього чоловіка Дмитра Кузьменка, з яким підозрювана у 2016 році перебувала у шлюбі.

Пряма мова Дмитра Кузьменка: "Якщо йдеться про ніч з 19 на 20 (липня 2016 року - УП). Вона беззаперечно, без всяких сумнівів знаходилась вдома".

 
Ексчоловік Кузьменко у суді
фото: Соня Лукашова, УП

Як свідок від захисту у суді також виступив головний лікар Центру дитячої кардіографії та кардіохірургії Володимира Жовніра.

Він назвав свою підлеглу Кузьменко "унікальною людиною", яка робить унікальні операції. Однак підтвердити чи спростувати алібі Кузьменко її начальник не зміг. Він сказав, що не має точної інформації про те, де перебувала Кузьменко на момент вбивства.

 
Володимир Жовнір у суді
фото: соня лукашова, УП

Знати більше: Що відомо про людей, яких підозрюють у причетності до вбивства Шеремета

Заява УП: Щодо розслідування МВС справи Павла Шеремета

Передісторія:

  • Один із керівників "Української правди" Павло Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.
  • 12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що підозрюють щонайменше п’ятьох осіб: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко ("Лісу"), музиканта й добровольця Андрія Антоненка ("Riffmaster"), добровольців Владислава та Інну Грищенків ("Бучу" й "Пуму").
  • Суд арештував Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт.
  • За версією слідства, Дугарь фотографувала камери напередодні вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко фігурує в розслідуванні як організатор.
  • Затримані заперечують свою причетність до вбивства і стверджують, що не схожі на вбивць, зафіксованих на камерах.
  • Кузьменко розкритикувала експертизу, яка нібито доводить її причетність.
  • Антоненко подав позов до президента Володимира Зеленського і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.
  • Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вбивство Шеремета було добре технічно підготовленим, а підозрювані говорили про покровителя, який їх має "витягнути" і захистити.
  • "Слідство.Інфо" вважає, що у розслідуванні вбивства журналіста Шеремета результати експертизи, на яку посилається Аваков, неоднозначні, а докази – слабкі та непереконливі. Поліція заперечує.
  • В "Української правди" також є низка питань щодо версії слідства.

Соня Лукашова, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News