Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Денісова відвідала Марківа та закликала Київ визначити його статус

Вівторок, 3 грудня 2019, 23:30

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала засудженого в Італії нацгвардійця Віталія Марківа та закликала українську владу визначити його статус.

Джерело: Денісова у Facebook

Дослівно: "Віталій утримується у міланській виправній колонії "Опера", де відбувають покарання особи, які скоїли особливо тяжкі злочини.

Під час спілкування Віталій наголосив, що для нього ця зустріч була найочікуваніша та надзвичайно важлива.

Закликаю державні органи України визначитися зі статусом нашого громадянина Віталія Марківа, засудженого в Італійській Республіці."

Деталі: Омбудсман нагадала, що справа, за яку відбуває покарання український військовий ґрунтується на показах єдиного свідка, а слідство не провело жодних експертиз. 

Як йдеться в документах сторони обвинувачення, Марків перебував у складі парамілітарних структур. Хоча насправді він був військовослужбовцем Нацгвардії. Денісова наголосила, що тим самим Нацгвардію було визнано тимчасовим формуванням, що може надалі використати Росія. 

Нагадаємо:

  • Суд італійського міста Павія визнав винним нацгвардійця Віталія Марківа, якого звинуватили у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Рокеллі на Донбасі у 2014 році. Марківа засудили до 24 років ув'язнення.
  • У Офісі президента повідомили, що навесні 2020 року очікується розгляд Апеляційним судом округу Ломбардія апеляційної скарги, поданої Україною на вирок Марківу.

Читайте також: "Політичне судилище над українським воїном: звернення громадських діячів та організацій"

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування