Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Убивство в домі Кожар: на одязі дружини ексміністра знайшли сліди пострілу – ЗМІ

Вівторок, 31 березня 2020, 14:26
Убивство в домі Кожар: на одязі дружини ексміністра знайшли сліди пострілу – ЗМІ
Слідство.Інфо

Експерти знайшли сліди від пострілу на одязі Марини Козерод, дружини колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожари, якого звинувачують у вбивстві бізнесмена Сергія Старицького.

Джерело: "Слідство.Інфо" з посиланням на висновки криміналістів, отримані з власних джерел.

Деталі: Після загибелі бізнесмена одяг Леоніда Кожари та його дружини Марини Козерод віддали на експертизи. Досліджувалося, зокрема, чи є на ньому сліди крові загиблого, а також — чи залишилися там сліди від пострілу.

У висновках експертів, які отримали журналісти, ідеться, що на одязі й тілі Кожари їх не знайшли. Прокурори пояснили це тим, що набої, якими ексміністр заряджав свій пістолет, нібито не залишають пороху.

Також таких слідів від пострілу не було й на тілі Козерод. Але на спортивній кофті, у яку вона була одягнена того вечора, експерти таки знайшли їх, а саме — дифеніламін.

Дослівно висновок експертів: "На спортивній кофті та спортивних штанях, які належать Козерод, виявлено дифеніламін, що може свідчити про наявність слідів продуктів пострілу".

 

Деталі: Журналісти зв’язалися з прокурором у цьому процесі, утім, усно відповідати на їхнє звернення він не захотів. Відтак – "Слідство.Інфо" спрямувало письмовий запит і оприлюднить його після того, як відомство надасть відповідь.

Журналісти зв’язалися із самою Козерод напередодні затримання її чоловіка. Але жінка не захотіла спілкуватися та пояснити, як на її одязі того вечора з’явилися сліди від пострілу.

"Слідство.Інфо" відзначає, що версія Козерод після затримання її чоловіка змінилася. Суд допитував її в закритому режимі, тому публічно її свідчень ніде немає. Журналісти дізналися від джерел, які перебували в залі суду під час допиту жінки, що саме вона сказала.

У змінених свідченнях Козерод вказує, що коли її чоловік був на другому поверсі, Старицький нібито дістав із шухляди пістолет і хотів вийти на вулицю постріляти. Жінка каже, що хотіла його зупинити і тому хапала Старицького за руки. У цей момент нібито й стався постріл. Адвокати подружжя назвали це "казусом".

Як відзначають журналісти, ця версія також викликає чимало питань і сумнівів. Наприклад, звідки у ексміністра Кожари з’явилися синці на обличчі й чому на його розбитих окулярах була знайдена кров бізнесмена. Подружжя стверджує, що Кожара втратив рівновагу над тілом мертвого товариша і впав обличчям на підлогу. Але на обличчі та потилиці Старицького також було виявлено забої.

Прокуратура наполягає, що його смерть намагалися інсценувати як суїцид.

На момент публікації Леонід Кожара перебуває під вартою, збираючи гроші на заставу. Марина Козерод — на волі у статусі свідка, підозру їй не оголошували.

Детальніше про подробиці смерті Старицького, зібрані журналістами - на відео

Передісторія:

  • У ніч на 22 лютого у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари загинув підприємець Сергій Старицький. Попередня версія поліції була – самогубство, постріл було здійснено із пістолета Jericho 941, що зареєстрований на ексочільника МЗС.
  • Для встановлення всіх обставин події було призначено низку експертиз: судово-медичну, комплексну молекулярно-генетичну, дактилоскопичну, балістичну та хімічну. 
  • За погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфікували із самогубства на умисне вбивство – ч.1 ст.115 КК України. 
  • 2 березня стало відомо, що слідчий експеримент у будинку ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари за фактом убивства підприємця Сергія Старицького зірвався. Захисники Кожари повідомили, що останнього зранку 2 березня госпіталізували через гіпертонічний криз.
  • 3 березня у поліції повідомили, що слідчий експеримент у будинку Кожари проведуть тоді, коли всі учасники кримінального провадження будуть до цього готові, а 4 березня таки провели його, хоч і з опором. 
  • 25 березня Кожарі вручили підозру у вбивстві Старицького. А 27 березня суд його заарештував.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
12:58
Естонія оголосила російського дипломата персоною нон грата
12:41
Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес – опитування
12:34
ГУР допомагає російським добровольцям боротися з режимом Путіна – Юсов
12:34
У Росії призначили нового в.о. головкома ВМФ РФ
12:16
Молдова висилає дипломата РФ через організацію "виборів" у невизнаному Придністров'ї
12:14
Національне військове кладовище не завдасть шкоди екології – заступник директора
12:13
РФ втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ – Gunvor
12:13
Путін після "перевиборів" у травні поїде до Китаю на зустріч з Сі Цзіньпіном – ЗМІ
11:46
Фонд гарантування остаточно виграв справу про стягнення 1,5 млрд з колишніх топів "Платинум Банку", серед яких Рожкова
11:43
Росіяни вирішили вивезти з Бєлгородської області тисячі дітей
Усі новини...