Головні новини п’ятниці і ночі: посилення карантину та самоізоляція по-новому

Субота, 4 квітня 2020, 08:00

З 6 квітня в Україні забороняється ходити без документів і більш ніж по двоє, на самоізоляції в магазин і аптеку виходити не далі, ніж 2 кілометри від дому — актуальні новини 3 квітня.

Про нові обмеження

З понеділка в Україні забороняється рухатися групками більше двох осіб, гуляти у парках, ходити у громадських місцях без маски та перебувати на вулиці без документів — уряд офіційно ввів нові обмеження.

Прем’єр Шмигаль заявив, що послаблення карантинних заходів буде поступовим і почнеться не раніше кінця квітня, якщо динаміка захворюваності буде знижуватися.

В Україні станом на вечір 3 квітня зареєстрували 1072 заражень коронавірусом, за останню добу захворіла рекордна кількість – 175 людей.

Про самоізоляцію

Людям на самоізоляції, про яких немає кому подбати, буде дозволено виходити в масках за продуктами і ліками не більше ніж на 2 кілометри від дому.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Станом на 20.00 в Україні підтвердили 942 випадки захворювання на COVID-19, з них 23 випадки – летальні, 19 людей одужали.

Ще двоє киян померли від коронавірусу, кількість зареєстрованих випадків у столиці досягла 189 — Кличко.

Росія звинувачує представників України, Німеччини й Франції у "політичних іграх" і відступі від домовленості створити Консультативну раду з представниками Донбасу.

Кількість заражень коронавірусом в Іспанії зросла до 117 710, це на 7,5 тисяч випадків більше, ніж учора — таким чином Іспанія випередила Італію за кількістю підтверджених випадків.

Кабмін зобов'язав працівників торгівлі та сфери послуг мати захист обличчя та очей і дозволив усім самостійно виготовляти маски.

Державний Приватбанк подав на Кіпрі новий позов проти колишніх власників фінустанови Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 5,5 мільярда доларів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування