Новини 15 травня: спалах СOVID-19 в інтернаті, масове тестування

П'ятниця, 15 травня 2020, 22:18
Новини 15 травня: спалах СOVID-19 в інтернаті, масове тестування

У Києві спалах коронавірусу в інтернаті для дівчат, масове тестування на антитіла до СOVID-19 в Україні можуть почати вже наступного тижня — актуальні новини 15 травня.

Про спалах в інтернаті

У Дарницькому будинку-інтернаті для дівчат у Києві спалах коронавірусу, там виявили 81 хворого на COVID-19 — 53 вихованок віком від 7 до 35 років, а також 28 осіб з персоналу.

Вірус занесла молодша медсестра однієї з груп. Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що такі інтернати працюють у закритому режимі й крім персоналу їх ніхто не відвідує.

Про тестування

МОЗ України готується затвердити алгоритм масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19.

Мета подібного тестування — виявити тих, хто перехворів на коронавірус. Людина, в якої є антитіла, має відповідний імунітет і не є вразливою до захворювання.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Уряд Словенії офіційно оголосив про завершення епідемії коронавірусу в країні, ставши першою європейською країною, яка зробила це.

Двом чоловікам, які у 2018 році напали на Сергія Стерненка, оголосили підозру — адвокат Стерненка вважає підозру фейком від СБУ або спробою відмазати підозрюваних.

Під час онлайн-зустрічі Тристоронньої контактної групи представники Києва запропонували повернути окупований Донбас у податкове поле України та верифікувати українське майно в ОРДЛО.

Через транспортний колапс із 18 травня в Київ обмежать в’їзд вантажівок, щоб розвантажити дороги в годину пік.

В Україні зафіксовано 17 330 випадків захворювання на коронавірус — за добу кількість хворих зросла на 483. Внаслідок ускладнень померли 476 осіб, 4473 пацієнти одужали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News