Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко – генпрокурору: Якщо є щось – пред’являйте!

Середа, 10 червня 2020, 15:45
Порошенко – генпрокурору: Якщо є щось – пред’являйте!
Фото eurosolidarity.org

Народний депутат Петро Порошенко заявляє, що готовий у будь-який час приїхати до генерального прокурора для вручення йому підозри.

Джерело: пости Порошенка у Twitter

Пряма мова: "Звертаюся до Ірини Венедіктової: якщо є будь-які підстави для підозри, не позбавляйте нас конституційних прав захисту. Захисту не Порошенка, а захисту верховенства права і демократії в Україні. Не повертайте Україну до часів Януковича! Наголошую, якщо є щось – пред’являйте!"

Деталі: За словами Порошенка, він з адвокатами чекав генпрокурора "близько 40 хвилин". Потім вони попросили відповісти на питання щодо відсутності у єдиному реєстрі справи про перешкоджання діяльності журналістів і депутатів та справи проти працівників ДБР щодо перевищення повноважень під час штурму музею.

Порошенко також додав, що готовий у будь-який час приїхати до Венедіктової і "як тільки вона звільниться, ми приїдемо знову".

Він назвав заяви про те, що п’ятий президент нібито намагався захопити владу, "переслідуванням опозиції".

Що було раніше: 10 червня Державне бюро розслідувань заявило, що п'ятому президенту Петру Порошенку вручили підозру у будівлі ДБР, але його адвокат Ілля Новіков це заперечував і заявив, що він покинув приміщення.

В Офісі генпрокурора також додали, що слідство вирішує питання щодо взяття під варту Порошенка у справі щодо призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка у 2018 році.

Читайте також: У чому проблеми з підозрою для Порошенка. Публікуємо її текст від ДБР

Нагадаємо:

  • 6 квітня 2019 року президент України Петро Порошенко провів зустрічі з представниками громадських організацій. За даними УП, Порошенко пообіцяв, що найближчими днями звільнить Семочка з посади заступника керівника Служби зовнішньої розвідки. 14 квітня 2019 року стало відомо, що Порошенко звільнив Семочка.
  • 7 квітня Семочка помітили в Адміністрації президента.
  • Раніше журналісти оприлюднили результати власного розслідування про статки першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.
  • Його сім'я нібито володіє трьома будинками загальною вартістю близько $8 млн, а родичі мають російські паспорти. За даними ЗМІ, родичі Семочка постійно "курсують" між Києвом та анексованим Кримом.
  • На початку грудня контррозвідка підтвердила, що дружина та дочка Семочка мають російське громадянство. Сам Семочко заявив, що не має стосунку до будинків під Києвом вартістю в мільйони доларів, а його дружина є виключно громадянкою України.
  • НАБУ відкрило справу щодо Семочка за статтею "незаконне збагачення". Згодом в СБУ повідомили, що розпочали кримінальне провадження щодо Семочка за статтею "державна зрада".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування