Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мангера дозволили затримати для приводу в суд – активісти

Понеділок, 15 червня 2020, 22:20
Мангера дозволили затримати для приводу в суд – активісти
FACEBOOK МАНГЕРА

У Печерському суді Києва ухвалили рішення про надання дозволу на затримання підозрюваного у замовленні нападу на активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера з метою його приводу до суду.

Джерело: активісти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у Facebook, Офіс генерального прокурора

Дослівно: "У нас хороші новини: щойно в Печерському суді Києва було винесено рішення про надання дозволу на затримання Мангера з метою приводу його на засідання.

Незалежний експерт, якого залучили прокурори, з’ясував, що Мангера можна транспортувати до Києва в присутності лікаря. Адже стан його здоров’я абсолютно дозволяє йому подорожувати до столиці".

Деталі: В ОГП зазначили, що з моменту затримання Мангера його мають протягом 36 годин доставити до слідчого судді для розгляду клопотання прокурора про зміну йому запобіжного заходу на тримання під вартою без можливості внесення застави.

Прокурор ухвалив рішення звернутися до суду через спроби незаконного впливу Мангера на свідків, погрожуючи їм та членам їхніх сімей. 

Суд не взяв до уваги доводи сторони захисту про неможливість явки підозрюваного через стан здоров’я та погодився з позицією прокурора, що той намагається ухилитися у такий спосіб від суду.

Наразі правоохоронці вже виконують ухвалу суду.

Що було раніше: 15 червня Мангера не доставили до суду через стан здоров'я.

Знати більше: Справа Гандзюк. Версії вбивства, "відставка" Луценка і мовчання Авакова

Справа Гандзюк у прізвищах. Кого покарали за смерть активістки

Передісторія:

  • 31 липня 2018 року у Херсоні біля під'їзду чоловіквилив кислоту на активістку Катерину Гандзюк. Вона потрапила до реанімацію з сильними опіками, а за 3 місяці померла у лікарні після багатьох операцій.
  • 6 червня 2019 року, після того як 5 обвинувачених у виконанні злочину визнали свою провину та пішли на угоду зі слідством, суд виніс їм вироки.
  • 16 березня одного з підозрюваних в організації злочину Олексія Левіна екстрадували до України з Болгарії. Суд у Києві взяв його під варту.
  • 25 березня суд продовжив до липня терміни досудового слідства у провадженні щодо Левіна та підозрюваного замовника Владислава Мангера, а 30 березня суд продовжив термінтримання Левіна під вартою ще на 2 місяці (адвокати подали апеляцію). 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...