Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Зеленського написали новий закон про особливий статус Донбасу

Середа, 17 червня 2020, 13:17
У Зеленського написали новий закон про особливий статус Донбасу
Фото ОПУ

Офіс президента підготував новий законопроєкт про так званий особливий статус тимчасово окупованого Донбасу з імплементованою в нього формулою Штайнмайєра.

Джерело: інтерв'ю голови ОПУ Андрія Єрмака LB.ua

Пряма мова: "Сьогодні ми представили перший закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" з імплементованою "формулою Штайнмайера"".

Деталі: Інтерв'ю вийшло вранці 17 червня, але коли його записували, не уточнюється.

За словами Єрмака, наразі законопроєкт обговорюють "з нашими представниками територій", і вони висловлюють свою думку.

Читайте також: Українізація Штайнмаєра: як зробити ідею Кремля безпечною для України

Чотири умови для безпеки на Донбасі: як прибрати загрози від "формули Штайнмаєра"

Передісторія: 

  • 1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна погодила так звану "формулу Штайнмаєра" щодо виборів на окупованому Донбасі і пояснив, що вони пройдуть лише після виведення всіх військ і за Конституцією та законами України.
  • 5 грудня 2019 року перед переговорами у "нормандському форматі" помічник президента України Андрій Єрмак у Лондоні говорив про готовність України в разі успішної зустрічі змінити Конституцію в напрямку децентралізації і продовжити дію закону про особливості місцевого самоврядування на нині непідконтрольній території Донбасу.
  • 9 грудня 2019 року у Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки", де президенти Франції, України, Росії та канцлер Німеччини досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. 
  • 12 грудня 2019 року Верховна Рада продовжила на 1 рік дію закону про особливий статуc Донбасу.
  • 29 грудня 2019 року після обміну утримуваними особами представник РФ на переговорах з врегулювання конфлікту в ТКГ у Мінську Борис Гризлов висловив сподівання, що Київ "зможе перейти до реалізації своїх зобов'язань" і закріплення особливого статусу Донбасу в Конституції. 
  • У лютому перший заступник голови фракції "Слуги народу" Олександр Корнієнко заявив, що у партії залишаються на позицій не закріплювати в Конституції України особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

     

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...