Головні новини п’ятниці і ночі: недоторканний Зеленський, Порошенко і Томос

Субота, 20 червня 2020, 08:00

Суд у Хмельницькому призупинив провадження щодо порушення карантину президентом, справу щодо Томоса проти Порошенка відкрили за скаргою Філарета — актуальні новини 19 червня.

Про кавування на карантині

Зеленського не змогли оштрафувати за кавування в Хмельницькому, адже відповідно до Конституції президент є недоторканим.

Всіх інших супутників глави держави оштрафували як за порушення правил карантину.

Про Томос

ДБР не збирається ставити під сумнів легітимність створення ПЦУ, та пояснює, що справу стосовно Порошенка було відкрито ще в 2019 році за заявою Філарета.

Раніше ДБР підтвердило, що порушило справу проти п’ятого президента через "розпалювання релігійної ворожнечі", бо Україна отримала Томос.

Предстоятель УПЦ КП Філарет не просив правоохоронні органи відкривати справу проти Порошенка, це зробили віряни — заявили у пресслужбі Київської Патріархії.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

За добу 18 червня коронавірус знову діагностували у рекордно великої кількості українців — 921 новий випадок, 19 хворих померли, 586 людей одужали.

Святослав Вакарчук вийшов із фракції "Голос" — він пояснює таке рішення тим, що нардепи не залишили йому вибору, відмовившись проголосувати за складання мандата.

Кабмін вважає, що повернення до жорсткішого карантину буде сильним ударом по економіці, тому необхідні чіткіші правила для громадських місць та комунікація з громадянами.

НАБУ повідомило про підозру ексміністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News