Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Закупівля костюмів біозахисту: поліція розслідує справу про розтрату

Вівторок, 9 червня 2020, 16:12
Закупівля костюмів біозахисту: поліція розслідує справу про розтрату

Національна поліція розслідує кримінальне провадження про розтрату коштів та зловживання владою під час спроби уряду закупити 71 тисячу костюмів біозахисту.

Джерело: голова Державного департаменту медичних закупівель Арсен Жумаділов у Facebook

Деталі: За словами чиновника, у вівторок в межах цієї справи він був на допиті в поліції. Там він виявив бажання говорити рідною кримськотатарською мовою, і тепер слідчі шукатимуть перекладача.

Пряма мова: "Як виявилось, кримінальне провадження, по якому я проходжу як свідок (поки що) відкрито за ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191, ч.2 ст.364 ККУ. Тобто замах на розтрату коштів та зловживання владою. Відкрито за заявою МОЗ, стосується закупівлі костюмів, що так і не відбулась.

Зі смішного.

По-перше, згадані статті КК віднесені до підслідності НАБУ. Слідчі Нацполу не пояснили, чому саме їм прокуратура доручила слідство. Відганяю від себе думки, що пояснення цьому знаходиться в суто політичній площині".

Нагадаємо: Раніше стало відомо, що НАБУ проводить розслідування щодо урядового тендеру на закупівлю 71 тисячі захисних костюмів для медиків.

Представник НАБУ заявив, що відомство працює над розслідуванням щодо можливого зловживання службовим становищем після звернення одного з нардепів.

Жумаділов звинуватив уряд у порушенні процедур закупівлі та наголосив, що після порушення тендерних процедур костюми привезли запізно та за завищеною ціною. У МОЗ ці звинувачення заперечують.

Читайте також: Костюми для лікарів на 40% дорожче, або Як у новому МОЗі на пандемії заробляють

Як "золоті" захисні костюми для медиків від МОЗу "розчинилися" в Китаї

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування