Силовики ведуть переговори з луцьким терористом - Зеленський

Вівторок, 21 липня 2020, 15:11
Силовики ведуть переговори з луцьким терористом - Зеленський
Волинь Post

Над звільненням громадян, які перебувають у захопленому автобусі в Луцьку, працюють професіонали, ведуться переговори з людиною, яка захопила заручників.

Джерело: президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ у Києві, цитує Офіс президента, МВС

Пряма мова: "Працюють професіонали. Робимо все, щоб звільнити наших заручників. Зараз ведуться переговори з людиною, яка захопила заручників, тому не можу говорити про деталі".

Деталі: Відповідаючи на запитання журналістів, глава держави зазначив, що знає про всі деталі розвитку ситуації із захопленням автобуса в обласному центрі Волині.

Він також повідомив, що в Луцьку працюють співробітники МВС, СБУ, залучені представники Офісу президента.

МВС повідомляє, що на місці події присутні Арсен Аваков та перший заступник голови СБУ – керівник Антитерористичного центру при СБУ Руслан Баранецький задля координації дій усіх залучених структурних підрозділів правоохоронних органів.

Поліцейські допомагають співробітникам Служби безпеки України під час проведення ними спецоперації зі звільнення заручників, забезпечуючи правопорядок на місці надзвичайної події.

Окрім того, вибухотехніки ГУНП у Волинській області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Його особу встановлено, це – 44-річний мешканець Рівненської області.

Територія середмістя Луцька залишається перекритою задля забезпечення безпеки громадян.

Правоохоронці звертаються до містян із проханням не наближатися до місця події та не нагнітати обстановку в соцмережах.

Передісторія:

  • Вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в автобусі Берестечко – Краснилівка. Він висунув ідеологічні вимоги до політиків, чиновників і суддів.
  • Чоловік, який захопив заручників у Луцьку, телефонував до поліції о 9:25 і представився Максимом Плохим. Волинські журналісти з’ясували, що справжнє ім’я терориста – Максим Кривош.
  • В інтернеті за авторством Максима Плохого є книга "Філософія Злочинця", яка описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя. За словами Плохого, єдине, чого він не може, – це "не бути злочинцем", тож виправити його неможливо. Максим Кривош – автор твору "Я могу".

Читайте також: Тероризм у середмісті. Хто взяв у заручники пасажирів маршрутки в Луцьку

Про що фільм "Земляни", який наказав дивитися Зеленський

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування