Кремль: Затриманих в Білорусі росіян офіційно не звинувачували в участі у війні на Донбасі

Четвер, 30 липня 2020, 14:08
Кремль: Затриманих в Білорусі росіян офіційно не звинувачували в участі у війні на Донбасі
Фото kp.ru

У Росії заявили, що не чули офіційних звинувачень у тому, що затримані в Білорусі росіяни брали участь в бойових діях на південному сході України.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова

Пряма мова: "Ми не чули таких звинувачень (в участі затриманих у Білорусі росіян в боях на Донбасі). Не було заяв з цього приводу".

Деталі: На прохання прокоментувати, якою буде реакція Росії в разі можливої ​​екстрадиції затриманих у Білорусі в Україну, оскільки половина обвинувачених є громадянами цієї країни, Пєсков сказав, що Кремль українське громадянство не визнає і що затримані – громадяни Росії.

Він також додав, що в Кремлі спочатку повинні зрозуміти, в чому їх обвинувачують.

Пєскова також запитали, чому затримані громадяни не переслідуються в РФ за участь в бойових діях на Донбасі і в Сирії. Прессекретар Путіна на це відповів, що йому не відомо, що саме це стало підставою для їх затримання.

Він також додав, що не має інформації про те, що ці громадяни воювали на Донбасі, але пообіцяв, що вони "будуть враховувати" заяву письменника Захара Прілєпіна, що серед затриманих є люди, з якими він був на сході України.

За словами Пєскова, в РФ приватні військові компанії знаходяться поза законом, а про їхнє існування він не чув.

Читайте також: "Наш бизнес смерть, и бизнес идет хорошо": на білоруському ТБ показали затримання бойовиків  

Як у Мінську грали Вагнера та якою була мета російських бойовиків у Білорусі

Передісторія:  

  • 29 липня в Білорусі затримали понад 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера". Вони прибули з Росії й оселилися в санаторії під Мінськом. У Білорусі вважають, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії" президента Білорусі.
  • Імена багатьох із 33 затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнер" є в українській базі "Миротворець" – як учасників війни на Донбасі.
  • У Білорусі заявили, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Там затриманих бойовиків підозрюють у підготовці теракту.
  • У Міністерстві закордонних справ України вважають, що група бойовиків, затриманих у Білорусі, могла бути використана для дестабілізації ситуації в країні напередодні президентських виборів.
  • Рада нацбезпеки й оброни України пропонувала МЗС домагатися екстрадиції бойовиків групи "Вагнер". 
  • СБУ заявила, що ініціюватиме екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнер", які воювали на Донбасі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування