У Порошенка на розмову нібито із Путіним: Це все фейк і помста Кремля

Четвер, 9 липня 2020, 15:22
У Порошенка на розмову нібито із Путіним: Це все фейк і помста Кремля
ФОТО РИА НОВОСТИ

У партії колишнього президента Петра Порошенка назвали фейком та фальсифікацією опубліковану нардепом Андрієм Деркачем розмову нібито експрезидента та президента РФ Володимира Путіна.

Джерело: пресслужба "Європейської солідарності" в коментарі "Українській правді" 

Дослівно: "Протягом шести років фейки є одним із постійних інструментів російської гібридної війни проти України, рівно як і проти особисто Порошенка. Від "розіп'ятого хлопчика у Слов'янську" до "вбивства Петром Порошенком рідного брата".

"Розмова" з Путіним, оприлюднена випускником Вищої школи КДБ, - із цієї ж серії. Це такий же грубо змонтований, ретельно скомпільований фальсифікат, як і нібито бесіди з Байденом...

І прес-конференція Деркача-Кулика, і заяви Венедиктової, і провокування зазначених позовів - частина спецоперації московської агентури із нав'язування російської ідеологеми про нібито громадянський конфлікт в Україні і відповідальність за неї української влади, уособленої Петром Порошенком.

Це - помста Кремля за те, що Порошенко як президент та Верховний головнокомандувач не дозволив Путіну реалізувати в Україні жодної стратегічної цілі Кремля".

Деталі: У партії Порошенка вважають, що Деркач та прокурор Костянтин Кулик, які на прес-конференції у четвер опублікували нібито розмови Порошенка – "учасники кремлівського плану із відбілювання Путіна, зняття з Росії відповідальності за агресію і перекладення її на Україну".

Також у "Євросолідарності" пишуть, що слова Кулика та Деркача корелюються із заявою генпрокурора Ірини Венедиктової про те, нібито громадяни масово звертаються із заявами на Порошенка.

Зокрема, там пишуть, що юристи, які "обслуговують п'яту колону, протягом останнього тижня обдзвонюють вимушених переселенців і пропонують їм підписувати позови проти Порошенка, який нібито винен у втраті ними майна".

Усі ці факти у партії колишнього президента називають "частиною спецоперації московської агентури" та "помстою Кремля" Порошенку.

Також в "ЄС" опублікували уривки із книги колишнього президента Франції та учасника "Нормандської четвірки" Франсуа Олланда.

Олланд писав, що Порошенко "тримався дуже гідно та твердо відстоював свої позиції". За його спогадами, "багато разів Порошенко та Путін підвищували голос один на одного", але Порошенко "залишався непохитним щодо суверенітету своєї країни".

Що було раніше: 9 липня нардеп Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси Порошенка і президента РФ Путіна. Розмова нібито відбулася у квітні 2015 року.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати публікацію запису телефонної розмови нібито Путіна і Порошенка.

Передісторія:

  • 9 жовтня 2019 року народний депутат Андрій Деркач, ініціатор кримінальної справи про втручання у вибори США, оприлюднив документи, з яких випливає, що перший заступник директора НАБУ Гізо Углава кілька років надавав посольству США в Києві інформацію про хід резонсних справ, які стосувалися України і США.
  • Деркач заявив, що у нього є документи про вчинення тиску на Шокіна в рамках розслідування справи щодо компанії "Burisma". Нардеп сказав, що у Шокіна планував допитати членів правління "Burisma", зокрема Хантера Байдена. 
  • У травні 2020 року Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив ексвіце-президента США Джозефа Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.
  • За його словами, в аудіозаписах йдеться про вплив Байдена через наглядові ради великих держпідприємств.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...