Новини 9 липня: Порошенко та Путін, акція проти Смолія

Четвер, 9 липня 2020, 21:46
Новини 9 липня: Порошенко та Путін, акція проти Смолія

Нардеп Деркач опублікував розмову нібито Путіна та Порошенка, Смолію поблизу дому влаштували акцію з трунами й вінками — актуальні новини 9 липня.

Про нібито розмову

Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив запис розмови людей із голосами схожими на голоси п’ятого президента України Петра Порошенка і президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відмовився коментувати публікацію запису телефонної розмови, яка відбулася у квітні 2015 року.

У партії Порошенка назвали опубліковану розмову фейком та фальсифікацією.

Про акцію біля Смолія 

На в’їзді до села, де мешкає колишній голова Нацбанку Яків Смолій, люди залишили труни й поховальні вінки з квітами.

Про телеграм-канали Української правди

Багато пишемо про коронавірус і не тільки у наші Telegram-канали.

УП. Стрічка — короткі та оперативні новини про те, що відбувається прямо зараз;

УП. Кляті питання — відповіді на найпоширеніші питання, стислий переказ публікацій, підсумкові новини дня.

Радимо підписатися, на обидва канали, щоб бути в курсі найголовніших подій, важливої інформації та нічого не пропустити.

Про інші важливі новини

Більшість справ проти Порошенка безперспективні і я, як керівник, говорив керівництву про необхідність їх закриття — слідчий ДБР.

Заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак заявив, що питання входження так званих "ДНР" і "ЛНР" до складу Росії, на державному рівні ніколи не обговорювалося.

Зеленський вірить, що Україні вдасться уникнути другої хвилі коронавірусу, і тому школи зможуть відновити традиційне навчання з 1 вересня.

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу виключив львівський клуб "Карпати" зі змагань Прем’єр-ліги.

За добу 8 липня в Україні COVID-19 підтвердили у 810 осіб, 21 хворий помер, 665 людей одужали від коронавірусної хвороби.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування