Балух на ШВЛ і досі без свідомості

Середа, 9 вересня 2020, 10:04
Балух на ШВЛ і досі без свідомості

Стан колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха стабільно важкий, він перебуває на апараті штучної вентиляції легень і досі без тями.

Джерело: Facebook-сторінка нардепа Ірини Геращенко

Дослівно: "Від лікарів ЛШД, де перебуває В.Балух: "Пацієнт стабільно важкий. На апараті ШВЛ, ще без свідомості". На жаль, поки що така невтішна інформація".

Передісторія: 8 вересня стало відомо, що вночі сильно побили колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха.

Балуха знайшли побитим на Гідропарку в Києві без мобільного телефона і банківської картки. В нього тяжка травма голови, його оперують.

Поліцейські встановили, що Балух напередодні у компанії 10-15 осіб відпочивав у одному із закладів на території "Гідропарку". Останній раз його бачили близько півночі.

Нагадаємо: Рівно рік тому, 7 вересня 2019-го, в Україну в рамках обміну повернулися 35 осіб, серед яких – 24 полонені моряки та політв'язні Сенцов, Кольченко, Балух, Сущенко, Карпюк, Клих, Гриб, Євген та Артур Панови, Бекіров та Сизонович.

Пізніше Карпюка і Балуха взяли працювати в офіс українського омбудсмена в Києві.

А на місцевих виборах-2020 Балух приєднався до команди експрезидента Петра Порошенка.

4 серпня 2017 року окупанти засудили кримчанина Балуха до 3 років 7 місяців у колонії-поселенні і штрафу в 10 тисяч рублів, звинувативши в нібито незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин. Насправді, Балух вивісив прапор України над своїм будинком у кримському селі в грудні 2013 року.

А 5 липня 2018 року підконтрольний окупантам суд визнав Балуха винним ще й у побитті начальника ізолятора тимчасового тримання і засудив до 5 років позбавлення волі і штрафу 10 тисяч рублів. Хоча саме начальник СІЗО штовхнув Балуха.

Читайте также: Если убрать из Крыма армию, мы увидим, которых флагов над домами будет больше - Владимир Балух

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування