Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Навального поставили на облік як "схильного до втечі"

Четвер, 18 лютого 2021, 16:52
Навального поставили на облік як схильного до втечі

Засудженого в Росії опозиційного політика Олексія Навального в СІЗО поставили на профілактичний облік як схильного до втечі.

Джерело: Навальний в Instagram

Пряма мова: "Сиджу в камері, нікого не чіпаю. Ем свій обід у коробочці з написом "Філе риби в клярі. Халяль". Дивлюся репортаж про те, що Європейський суд ухвалив мене випустити.

Заходять охоронці і ведуть мене в кімнату на іншому поверсі. Там троє: капітан, підполковник і полковник. - У нас засідання профілактичної комісії. Вирішено поставити вас на профілактичний облік як схильного до втечі.

Ну я, звичайно, починаю сміятися. А потім, вже далеко не перший раз за останній місяць, питаю: "Це жарт такий? Розіграш?". А вони не сміються, а дають мені папірець на підпис.

У мене є тільки одне пояснення того, що відбувається. Одному дідові, що живе в бункері, наснився кошмар. Ніби втік я зі свого "спецблоку", дістався до Геленджика, проник у його палац, граю там в його машинки, мажу себе брудом з його складу, а потім стрибаю в аквадискотеку і танцюю там, піднімаючи купу бризок. Дід прокинувся з жахом, підняв трубку телефону і зажадав вжити профілактичних заходів щодо недопущення наруги над святинями".

Деталі: Навальний каже, що підписав цей папірець "ознайомлений", і іронізує, що якщо раніше його возили не просто конвоєм, а ще й зі спецназівцями в касках і з автоматами, то тепер, напевно, будуть у кайданах.

Передісторія: 

  • Навального, який намагається викривати представників російської влади та не раз перебував під арештом, отруїли в РФ препаратом "Новічок". 20 серпня 2020 року він знепритомнів у літаку, потрапив до реанімації, потім впав у комуНавального врятували в німецькій клініці Charité.
  • 17 січня 2021 року після повернення з Німеччини Навального затримали. Його звинуватили в невиконанні зобов'язань умовно засудженого у справі "Ів Роше".
  • 2 лютого суд у Москві ухвалив рішення, що Навальний повинен сісти у в'язницю більш як на 2,5 роки через справу "Ів Роше". У той же день люди вийшли на вулиці по всій Росії. За декілька годин кількість затриманих перевищила тисячу людей.
  • Масштабні акції протесту проти арешту Навального відбулися в різних містах Росії 23 і 31 січня. 23 було затримано майже 3,5 тисячі осіб, 31 січня – більше 5 тисяч, в тому числі більше 80 журналістів. Це рекордні цифри затриманих у Росії принаймні за 10 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування