Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддю Вовка вчетверте не змогли доставити до Антикорупційного суду

Понеділок, 22 лютого 2021, 14:44
Суддю Вовка вчетверте не змогли доставити до Антикорупційного суду

Голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка не знайшли за всіма відомими адресами і вчетверте не доставили до Вищого антикорупційного суду.

Джерело: Центр протидії корупції у Telegram

Деталі: Зазначається, що слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк вп’яте дозволив привести Вовка примусово.

Доводи захисників щодо відсутності у Вовка статусу підозрюваного до уваги не беруться, оскільки будь-які рішення суду про це не ухвалювалися. Вирішувати це питання можна виключно у судовому засіданні за обов'язкової участі підозрюваного Вовка.

Наступне судове засідання призначене на 10:30 9 березня.

Що передувало: Вища рада правосуддя не дозволила арешт Вовка, але заборони примусово доставити Вовка до суду в законодавстві немає. Натомість потрібен дозвіл слідчого судді. Вперше ВАКС дозволив примусово привести до суду Вовка 3 лютого.

Читайте також: Рука руку миє: чому троє членів ВРП не можуть розглядати відсторонення судді Вовка з ОАСК?

"Ти сумнівався у нашій політичній проституції?" Як нові плівки Вовка показали суддівську імперію влади

"Шеф, давай что-то учудим": НАБУ опублікувало записи "розмов суддів Окружного суду"

Передісторія: 

  • У липні 2020 року НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати".   Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.
  • НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі. Крім Вовка, підозрюваними є деякі його колеги та голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.
  • Наприкінці грудня 2020 року в НАБУ повідомили, що Вовк вже понад 3 місяці не з'являється на засідання суду, де йому мали б обрати запобіжний захід. Також повістки ігнорували в ОАСК. Через неявку Вовка до суду, відсутність за місцем проживання, переховування від детективів, у НАБУ намагалися оголосили Вовка у розшук, проте за місяць генпрокурор Ірина Венедіктова так і не відреагувала на ці клопотання.
  • На початку лютого НАБУ довело до відома Вовка зміст виклику до ВАКС, де 3 лютого мало відбутися засідання з обрання запобіжного заходу. Детективи зачитували Вовку текст клопотання про відсторонення його від посади під час "прогулянки" поруч із суддею довжиною у кілька кілометрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування