Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стерненка триматимуть в Одеському СІЗО в окремій камері

Четвер, 25 лютого 2021, 09:23
Стерненка триматимуть в Одеському СІЗО в окремій камері
Hromadske

Колишнього лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка не переводитимуть до слідчого ізолятора в Києві, натомість він отримає окрему камеру в Одеському СІЗО на час розгляду апеляції на його вирок.

Джерело: юридична фірма "Міллер", адвокати якої представляють інтереси Стерненка, і "Громадське"

Дослівно "Міллер": "Було схвалено заяву наших адвокатів про забезпечення заходів безпеки до Сергія Стерненка: Сергій залишатиметься в Одеському СІЗО, і до нього будуть застосовані відповідні заходи безпеки у вигляді переведення в окрему камеру".

Деталі: Раніше захисники активіста подали заяву про його переведення до Києва. На їхню думку, в Одеському СІЗО Стерненку могла загрожувати небезпека, оскільки нібито саме одеські правоохоронці "стояли за нападом на українського активіста".

Адвокат Стерненка Вадим Оксюта розповів, що на заяву юристів активісту все ж забезпечать захист та переведуть до окремої камери. 

Оксюта уже відвідав засудженого Стерненка в Одеському СІЗО.

Активіст подякував за підтримку прихильникам, які виходять на акції протесту з гаслами "Свободу Стерненку", та попросив "не мовчати".

 

Передісторія:

  • Колишній лідер одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко вважає політичними свої справи і заперечує всі 4 інкримінованих йому злочини: викрадення людини, заворушення і побиття поліцейського, кришування наркотиків, загибель Івана Кузнєцова, який напав на нього 24 травня 2018 року.
  • 23 лютого 2021 року одеський суд засудив Сергія Стерненка та Руслана Демчука до 7 років і 3 місяців ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини. Нібито Стерненко й Демчук навесні 2015 року на Одещині напали на депутата Комінтернівської райради Сергія Щербича, аби той склав мандат.
  • Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.
  • У 9 містах організували акції на підтримку Стерненка, який називає себе невинним. У Києві 23 лютого мітингували біля Офісу президента, там були сутички, затримали 24 людини, але потім відпустили.

Знати більше  Напад на "Родіну". За що Стерненку і його соратнику присудили 7 років тюрми

7 років ув’язнення для Стерненка: публікуємо повний вирок суду

Майдан, наркотики, Аваков та інші війни Сергія Стерненка

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування