Запуск Starship SN11 з космодрому SpaceX біля міста Starbase готується вже наступного тижня

Неділя, 14 березня 2021, 00:23
Запуск Starship SN11 з космодрому SpaceX біля міста Starbase готується вже наступного тижня
Фото: SpacePadreIsle

Американська приватна космічна компанія SpaceX винахідника Ілона Маска готується до суборбітального тестового польоту 11-го прототипу міжпланетного багаторазового корабля Starship. 

Джерело: Federal Aviation Administration U.S.

Деталі: Наразі SN11 вже встановлено на пусковому комплексі SpaceX біля містечка Бока Чика у штаті Техас, яке Маск має намір перейменувати у Зоряна база (Starbase) та розбудувати там велике місто.

На понеділок, 15 березня, заплановане статичне вогневе випробування всіх трьох двигунів, а вже у вівторок планується виконати запуск і посадку Starship SN11.

Випробування попередніх прототипів

 
Фото: Jack Beyer
 
Фото: Mary

Що передувало: Космічний корабель Ілона Маска Starship вперше вдало приземлився... а потім вибухнув. Фото уламків

2 березня японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з восьми осіб для спільного польоту до Місяця. Участь у місії для них буде безкоштовною.

16 лютого в Техасі завершили підготовку 11-го прототипу Starship в той час, коли ще п'ять тестових моделей багаторазового міжпланетного корабля наразі ще будуються.

В Бока Чика також тривають роботи з підготовки Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. 24 грудня Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за "кілька місяців".

Нагадаємо:

Читайте за посиланням: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування