Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу "мінера моста Метро" завершено: поліції не вдалося стягнути шкоду за збитий коптер

Понеділок, 15 березня 2021, 17:22
Справу мінера моста Метро завершено: поліції не вдалося стягнути шкоду за збитий коптер

Суд застосував до ветерана АТО Олексія Белька примусові заходи медичного характеру зі звичайним а не посиленим наглядом; цивільний позов поліції залишено без розгляду.

Джерело: юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси Белька в суді, речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець у коментарі УП

Деталі: Зазначається, що 15 березня відбулися судові дебати по справі за фактом повідомлення про замінування мосту "Метро" у вересні 2019 року.

Белька визнано винуватим у вчиненні інкримінованих йому злочинів. До обвинуваченого застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом.

Адвокати вказують, що таким чином Бельку надаватимуть психіатричну допомогу у спеціалізованому закладі. Разом із тим, він зможе самостійно, без супроводу медичного працівника, залишати палату, відділення та заклад.

Таке рішення суд ухвалив, посилаючись на висновок повторної судово-психіатричної експертизи, призначеної за клопотанням адвоката.

Зазначається, що в установі Олексій Белько пробуде щонайменше півроку. Після цього захист звернеться з клопотанням про проведення нової психіатричної експертизи.

Окрім того, своїм рішенням суд повернув Олексію все належне йому майно, яке було вилучено після вчинення кримінального правопорушення, зокрема: два автомобілі, банківські картки, мобільний телефон.

Погодившись з позицією адвоката, суддя залишив без розгляду цивільний позов поліції, яка просила стягнути з Белька майнову шкоду в розмірі 69 871 грн. за збитий коптер Dji inspire 1 pro.

У столичній прокуратурі "Українській правді" зазначили, що суд задовольнив клопотання прокурора. Речниця відомства Надія Максимець нагадала, що Белько визнаний неосудним: експертиза показала, що на момент скоєння кримінального правопорушення за своїм психічним станом чоловік не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Що передувало: 20 січня 2020 року Дніпровський районний суд Києва задовольнив клопотання столичної прокуратури про зміну запобіжного заходу підозрюваному у "мінуванні" мосту Метро з тримання під вартою на госпіталізацію до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку.

Передісторія:

  • Увечері 18 вересня 2019 року озброєний чоловік заїхав на міст Метро і погрожував його підірвати. Правоохоронці розгорнули спецоперацію, перекрили під’їзди до моста. Рух метрополітену від станції "Хрещатик" до "Лісової" був паралізований майже 5 годин.
  • "Мінером" виявився 42-річний уродженець кримського смт Форос колишній військовий Олексій Белько.
  • Через кілька годин Белька вдалося затримати. В результаті спецоперації ніхто не постраждав. Белька затримали з карабіном і помповою рушницею. Він влучив у дрон з помпової рушниці. Вибухівки при собі у ветерана не було. Одна з рушниць була зареєстрованою.
  • Бельку оголосили підозру за статтями 296 та 259 (хулігантство і неправдиве повідомлення про мінування). Санкція статтей передбачає покарання від штрафу до побавлення волі до 8 років.
  • 20 вересня Дніпровський райсуд Києва обрав Бельку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 288 тис. гривень. Глава МВС Арсен Аваков заявляв про намір взяти Белька на поруки. Заставу так і небуло внесено.

Всі деталі тут: Озброєний чоловік погрожував підірвати міст в Києві. Його затримали. Хроніка

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування