Рада може позачергово зібратись у вівторок і розглянути погром на Банковій

Четвер, 25 березня 2021, 11:25
Рада може позачергово зібратись у вівторок і розглянути погром на Банковій

Верховна Рада може провести два позачергових пленарних засідання наступного вівторка, 30 березня. На них, серед іншого, депутати планують дати свою оцінку подіям, що сталися під Офісом президента 20 березня, а також заслухати звіт силовиків з цього приводу.

Джерело: голова українського парламенту Дмитро Разумков в ефірі "Українського радіо", про що повідомляє сайт ВР

Пряма мова: "Станом на сьогодні офіційних звернень ні від президента України, ні від народних депутатів не надходило. Але попередньо ми можемо говорити про те, що позачергове засідання Верховної Ради, швидше за все, відбудеться у вівторок о першій годині дня. Можливо, їх навіть буде два. Одне з них може бути ініційоване президентом з низки питань, зокрема, економічних та щодо боротьби з коронавірусом".

Деталі: Друге засідання, повідомив Разумков, дуже ймовірно, також відбудеться у вівторок за ініціативою народних депутатів. Для цього апарат Ради видав їм підписні листи.

Голова парламенту зазначив, що на цьому засіданні планують заслухати інформацію від представників силових відомств щодо подій, які трапилися під час акції протесту біля Офісу президента 20 березня, а також розглянути проект постанови №5295 щодо оцінки тих подій.

За його словами, народні депутати, що ініціювали позачергове засідання, пропонують на ньому також розглянути питання щодо складання повноважень тих народних депутатів, які обійняли посади в інших органах влади. Крім того, пропонується розглянути питання щодо призначення виборів міського голови Харкова та довиборів у місцеві органи влади на Львівщині.

За прогнозом Разумкова, у вівторок Рада може розглянути до 17-18 питань.

Читайте також: Активісти йдуть у столичну владу. Мотивація та плани Ратушного, Кулеби, Михайлової

Передісторія:

  • Увечері 20 березня на вулиці Банковій провели акцію на підтримку засудженого екслідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка, якому того дня виповнилося 26 років. Мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками, підпалили двері.
  • У МВС заявили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події на Банковій. Поліція спершу почала кримінальне провадження за статтею "хуліганство із застосуванням зброї", а потім і за статтею "умисне знищення або пошкодження майна".
  • Підозри оголошені щонайменше трьом особам: лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову і його соратнику Олексію Білковському, ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку, відомому як Влад Сорд (Змій). Однак на відео вказувалися і інші люди, включаючи Ратушного.
  • Пошкодження будівлі в Офісі президента оцінили у 2 млн гривень. 22 березня фасад почали чистити від фарби.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування