Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єрмак: США мають розмістити ракетні системи Patriot в Україні

Вівторок, 13 квітня 2021, 10:21
Єрмак: США мають розмістити ракетні системи Patriot в Україні

Глава Офісу президента Андрій Єрмак вважає, що США можуть розмістити ракетні системи Patriot в Україні через військову агресію Росії.

Джерело: Єрмак виданню TIME

Пряма мова: "Україна тримає лінію проти Росії не тільки за нас, але і за Захід.

А де США розміщують свої ракети "Patriot"? Найближчі - у Польщі. Вони повинні бути тут".

Деталі: За словами президента Володимира Зеленського, війська Росії на кордоні з Україною це спосіб "підняти температуру настільки, щоб показати, що Захід коливається в свою підтримку України, що вони насправді не бачать в ній партнера".

Зеленський вважає, що "це свого роду перевірка", але у виданні вважають, що зараз його більше цікавить членство в НАТО, ніж присутність в Україні високотехнологічної зброї.

Читайте також: Ескалація бикування. До чого готується Кремль

Передісторія: 

  • 30 березня головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак у Верховній Раді заявив, що Росія під виглядом підготовки до військових навчань "Запад 2021" стягує війська до кордону з Україною: у Брянську і Воронежську області РФ та до окупованого Криму.
  • 1 квітня українська розвідка відзвітувала, що Росія готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України, а президент Володимир Зеленський провів таємну нараду щодо загострення на Донбасі та можливого нападу Росії. 
  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як 26 березня окупанти на Донбасі вбили чотирьох українських військових, а Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.
  • Група незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT) знайшла відео, які підтверджують, що Росія перекидає на кордон з Україною військову техніку, при цьому маскує її номерні знаки.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...