Івано-Франківська область може з "червоної" стати "помаранчевою" 

Вівторок, 6 квітня 2021, 15:50
Івано-Франківська область може з червоної стати помаранчевою 

Івано-Франківська область може найближчим часом послабити карантин, перейшовши з червоної до помаранчевої зони епідемічної небезпеки. 

Джерело: прем'єр-міністр Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, пресслужба президента 

Деталі: Прем'єр-міністр зазначив, що темпи приросту кількості хворих уповільнилися. Зокрема, вирівнюється ситуація в Івано-Франківській області – зараз з лікарень виписується більше осіб, ніж потрапляє.

Пряма мова Шмигаля: "Це означає, що при збереженні такої динаміки найближчим часом область може потрапити до помаранчевої зони".

Більше деталей: Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вранці 6 квітня говорив, що Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька області, які першими стали "червоними", у найближчі дні можуть вийти з "червоної зони", бо приріст хворих у них знизився. 

Він додав, що в Івано-Франківській області заповненість ліжок із киснем станом на 1 березня складала 82,5%, а зараз – близько 37%.

За добу 5 квітня в Україні зафіксували 13 276 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, померли 430 хворих, одужали 10 240 осіб; госпіталізували 2 545 хворих, виписали з лікарень 1 149 осіб. 

За даними РНБО, в Івано-Франківській області за минулу добу зареєстрували 85 нових випадків і 15 летальних, у Закарпатській – 389 нових і 15 летальних, у Чернівецькій – 361 новий і 12 летальних випадків.

Передісторія: 

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування