Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук прибув до суду: скаржиться, що гроші на заставу заблоковані, але є вихід

Четвер, 13 травня 2021, 12:52
Медведчук прибув до суду: скаржиться, що гроші на заставу заблоковані, але є вихід

Підозрюваний у державній зраді нардеп "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прибув до Печерського суду столиці, який має обрати йому запобіжний захід. 

Джерело: стрім з-під суду

Пряма мова Медведчука: "Прокуратура просить арешт чи заставу 300 млн гривень. До цього органи влади зробили все можливе, щоби я не зміг заплатити ці гроші, тому що ви знаєте, що щодо мене та моєї дружини застосовані незаконно санкції РНБО і заблоковані всі рахунки з яких можна перераховувати, а також рахунки, з яких могли б надійти кошти, щоб забезпечити заставу. 

Є такі гроші, вони задекларовані, але на жаль, скористатися ними я не зможу". 

Деталі: Водночас, нардеп заявив, що у нього достатньо багато друзів, які можуть внести за нього кошти. Зокрема, однопартієць Медведчука Вадим Рабінович заявив, що гроші на заставу "зберуть".

За його словами, він готовий до СІЗО, але "все буде нормально".

 
фото: Ельдар Сарахман, УП

Біля суду зібралися десятки молодиків спортивної статури. На питання, хто ці люди, Медведчук відповів, що це небайдужі люди, які підтримують його та представники громадських організацій (зокрема "Патріоти - За життя"), а не охорона.

 
фото: Ельдар Сарахман, УП

Зокрема, біля будівлі перебуває керівник охоронної фірми "Шторм". Представники фірми охороняють Медведчука та його будинок.

За словами керівника "Шторму", біля суду перебуває принаймні 30 його підопічних.

Водночас, "люди в чорному" біля Печерського суду заважають роботі журналістів. Вони зімкнулися в ланцюг і заблокували вільний доступ ЗМІ до нардепа.  

Крім того, біля суду нардепи "ОПЗЖ" Рабінович та Ілля Кива. 

 
фото: Ельдар Сарахман, УП
 
фото: Ельдар Сарахман, УП

Передісторія:

  • 11 травня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала підозру в держзраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму куму Путіна голові політради партії "Опозиційної платформи – За життя" Віктору Медведчуку та нардепу ОПЗЖ Тарасу Козаку. Також СБУ повідомила про обшуки в офісі ОПЗЖ та двох будинках Медведчука. За даними ЗМІ силовикам всіляко перешкоджала охорона Медведчука.
  • Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук через Козака передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.
  • Пізно ввечері 11 травня пресслужба Медведчука відреагувала на інформацію про обшуки та підозру. У політика запевнили, що він не буде ховатись від слідства та перебуває в Україні. 
  • 12 травня у Кремлі заявили, що не збираються втручатися в процеси, пов'язані з кримінальним переслідуванням Медведчука.
  • Медведчук 12 травня прибув до Офісу генерального прокурора.

Альона Мазуренко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування