Новини 13 травня: суд над Медведчуком, обшуки у КМДА та "Київпастрансі"

Четвер, 13 травня 2021, 21:59

Медведчука відправили під домашній арешт, Кличко відреагував на обшуки у КМДА: Кошмарять київську владу – актуальні новини 13 травня.

Про Медведчука

Офіс генерального прокурора визначив заставу для підозрюваного у держзраді кума Путіна голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука у розмірі трохи більше 300 мільйонів гривень.

Печерський суд відправив під цілодобовий домашній арешт Віктора Медведчука — таким чином суд незадовольнив клопотання прокурорів.

Про обшуки у Києві

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах міста тиском на столичну владу і особисто на нього, а також придушенням місцевого самоврядування.

Столичні прокурори спільно з Державною фіскальною службою, Нацполіцією та СБУ провели масштабну роботу з викриття корупційних схем заволодіння коштами столичного та державного бюджетів.

Також прокуратура разом із фіскалами прийшли з обшуками до "Київського метрополітену" у справі ухилення від сплати податків на 9 мільйонів гривень.

Правоохоронці проводять обшуки і у "Київпастрансі" — комунальне підприємство підозрюють у привласненні бюджетних коштів.

В Офісі президента вважають, що звинувачення Кличка про тиск на столичну владу, безпідставні, а правоохронці провели роботу і викрили корупцію.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Журналіст Дмитро Гордон "із задоволенням" буде судитися із колишнім президентом Петром Порошенком через заяву про здачу Маріуполя у 2014 році.

КП "Київський метрополітен" і КП "Київпастранс" просять столичну владу підтримати підприємства у час пандемії – виділити кошти з бюджету, або переглянути тарифи на проїзд. Обґрунтована ціна поїздки у метро становить 21 гривню.

За місцем проживання Олександра Тупицького, указ про призначення якого на посаду судді Конституційного суду скасували, пройшов обшук.

За добу 12 травня в Україні зафіксували 6 813 нових випадків COVID-19, госпіталізували 2 569 осіб, померли 346 хворих, одужали 19 507 осіб.